Discurs amb to de comiat de Casado al Congrés, abans d'abandonar sobtadament l'hemicicle

Pablo Casado i Pedro Sánchez escenifiquen amb to conciliador el que sembla el comiat al Congrés de l'encara líder del PP

RedaccióActualitzat

Pablo Casado, encara president del PP, ha assistit aquest dimecres al Congrés dels Diputats a la que previsiblement ha estat la seva última sessió de control al govern espanyol, que ha començat a les 9 del matí.

Ha estat la primera vegada que se l'ha vist en públic des de l'entrevista radiofònica de divendres en què va respondre a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que el dia anterior l'havia acusat d'haver estat "cruel" amb ella.

Casado ha renunciat a la pregunta que tenia previst fer a Pedro Sánchez sobre el suport que rep "dels seus socis independentistes", i ha fet una curta declaració amb un marcat to de comiat, però sense concretar què pensa fer:

"Jo entenc la política des de la defensa dels més nobles principis i valors: des del respecte als adversaris i l'entrega als companys. Tot per servir Espanya i la causa de la llibertat, perquè aquest és el futur que mereixen els nostres fills i que hem de construir entre tots."

Després de la seva intervenció, els diputats del PP li han dedicat un llarg aplaudiment, i Sánchez s'ha esperat que acabessin per respondre-li desitjant-li "el millor":

"Des de la diferència i la discrepància, li desitjo el millor en l'àmbit personal."

El president del govern espanyol ha defensat després la feina que ha fet i fa el seu govern, i ha assegurat que no aprofitarà la situació per convocar eleccions anticipades; les eleccions, ha dit, "se celebraran quan toqui":

"Llavors competirem per guanyar-les en base als nostres mèrits i no en base a les debilitats dels nostres adversaris, així entenem el patriotisme democràtic."

Podeu veure tota la seqüència d'aquesta escenificació de Casado i Sánchez i el grup parlamentari del PP al Congrés en aquest vídeo:


Casado marxa del ple

Després de la resposta de Sánchez, Casado ha abandonat l'hemicicle, aparentment donant per acabada al Congrés la seva etapa al capdavant del partit.

Quan Sánchez ha acabat, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha mirat Casado per si volia tornar a intervenir, però ell s'ha aixecat i ha marxat.

L'han seguit els tres únics diputats que encara li són fidels, Ana Beltrán, Antonio González Terol i Pablo Montesinos.

Pablo Casado, aquest dimecres, abandonant l'hemicicle del Congrés (EFE)

L'escenificació al Congrés dels Diputats ha estat poques hores abans de la reunió que tindrà aquest dimecres al vespre amb els barons territorials del partit, la majoria dels quals li han demanat que dimiteixi.

També la direcció del grup parlamentari del PP està contra el seu lideratge, i aquest dimarts li han demanat que convoqui un congrés extraordinari per escollir una nova direcció.

A més, bona part del grup li demanava que aquest dimecres evités "la humiliació" d'anar a la comissió de control, on tenia previst preguntar a Pedro Sánchez  "fins quan està disposat a cedir als seus socis independentistes per continuar a La Moncloa".

Aquest dimarts tot un seguit de dimissions a la seva direcció, encapçalades per la del secretari general, Teodoro García Egea, han precedit l'anunci que Casado havia acceptat convocar el congrés extraordinari.

De tota manera, fins a l'últim moment no s'ha confirmat que Casado aniria al Congrés, amb un comunicat del partit que admetia que "el context és difícil".

Futur immediat incert

De l'escenificació al Congrés dels Diputats sembla despendre's clarament que Casado ja ha decidit del tot deixar la direcció del PP, però encara queden incògnites.

Moltes veus del partit creuen que presentarà la dimissió aquest mateix dimecres, potser sense esperar-se a la reunió amb els barons, o potser durant la reunió.

El seu entorn és hermètic i no ho explica, tampoc si vol aguantar per convocar ell mateix el congrés extraordinari i arribar-hi com a president.

En tot cas, el que sembla segur és que aquest congrés es farà aviat, i que el màxim aspirant a sortir-ne com a president és el líder del partit a Galícia, Alberto Núñez Feijóo.

Núñez Feijóo voldria aspirar al lideratge sense haver d'enfrontar-se a cap altre candidat, cosa que sembla factible, perquè Isabel Díaz Ayuso, de moment, no sembla disposada a fer el pas.

 

 

ARXIVAT A:
Pablo CasadoPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut