Trump desqualifica el director del Centre de Control de Malalties dels EUA (Reuters/Leah Millis)
Washington

Trump contradiu els seus experts, que diuen que la vacuna no arribarà fins al 2021

El viròleg Robert Redfield i director del Centre de Control de Malalties va dir al Congrés que la vacunació massiva no es podrà fer abans de la meitat de l'any vinent

Actualitzat

Pressionat per la imminència de les eleccions presidencials als EUA, Donald Trump no vol ni sentir a parlar que no hi haurà vacuna fins a l'any que ve. El president dels Estats Units ha esmenat la plana a una les principals autoritats sanitàries del país que va dir que caldria esperar cap a mitjans del 2021 per disposar de prou dosis per fer una vacunació general. Trump va sortir ràpidament a contradir-lo.

"Crec que s'ha equivocat, aquesta informació és incorrecta. Li he trucat i crec que potser li ha arribat el missatge de forma confusa. Li he preguntat: què volies dir amb això? Crec que simplement ha comès un error."

Robert Redfield, director del Centre de Control de Malalties dels Estats Units (Reuters)

El president desqualificava així Robert Redfield, expert viròleg i director del Centre de Control i Prevenció de Malalties Infeccioses dels Estats Units, CDC, que havia informat el Comitè del Congrés sobre els terminis de la distribució de la vacuna, que a finals d'any es podria disposar de dosis limitades, però que, per a una vacunació general, calia esperar cap a la meitat de l'any següent.

"Crec que hi haurà una vacuna que podria estar disponible entre novembre i desembre, però en dosis limitades que haurem de prioritzar. Si pregunteu quan en disposarem de forma generalitzada per al públic americà de manera que ens permeti tornar a la nostra vida anterior, crec que ens hem de situar cap al tercer quadrimestre o final del segon quadrimestre del 2021."

En la mateixa compareixença, Redfield va defensar l'eficàcia de la mascareta, i va afirmar, fins i tot, que pot protegir més que la mateixa vacuna. Un nou error de Redfield, segons Trump.  I és que la seva campanya, per exemple, ha organitzat mítings on els assistents no portaven mascareta.

Redfield defensa que la mascareta pot protegir de la Covid més, fins i tot, que la vacuna (Reuters)


Tot plegat, una galleda d'aigua freda per als desitjos de Trump, ansiós perquè la vacuna estigui llesta just abans de les eleccions del 3 de novembre. Trump continua dient que és qüestió de setmanes.

"Com sabeu, hi estem molt a prop, podrem distribuir almenys 100 milions de dosis a final del 2020."

Pel seu rival demòcrata a la cursa de les presidencials, Joe Biden, aquest és un nou exemple que el desqualifica.

"El seu temps, la seva aprovació i la seva distribució no haurien de ser mai distorsionats per consideracions polítiques."

 

ARXIVAT A:
Trump VacunesCoronavirus Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut