El tors i part del cap de l'estàtua trobada. EFE
El tors i part del cap de l'estàtua trobada. EFE
El Caire

Troben una estàtua gegant de Ramsès II al Caire

L'objectiu és col·locar-la a l'entrada del nou Museu Egipci que s'inaugura l'any que ve si es confirma que l'estàtua representa el faraó

RedaccióActualitzat

A Egipte han trobat una estàtua de grans dimensions que podria ser del faraó Ramsès II. Estava submergida en aigües subterrànies davant el temple d'aquest faraó a la ciutat d'Heliòpolis, actualment dins la zona oriental de la capital egípcia. El barri on l'han trobat és una zona amb edificis en construcció i carrers sense asfaltar.

Aquest descobriment és un dels més importants de la història d'Egipte, segons el Ministeri d'Antiguitats.

Fins ara s'han recuperat diverses parts del cap i el tors de l'estàtua i ara s'intenta localitzar altres parts de l'escultura.

 

 

La missió d'egiptòlegs egipcis i alemanys que han fet la descoberta mirarà ara de recuperar les peces, per poder restaurar l'estàtua, que fa uns 8 metres d'alçada. L'objectiu és col·locar-la a l'entrada del nou Museu Egipci, que s'inaugurarà l'any que ve.

Aquesta troballa suposaria un nou reclam per al turisme a Egipte, que ha caigut fortament els últims anys pels atemptats i convulsions polítiques que ha viscut el país.

 

 

El temple del Sol a Heliòpolis el va ordenar contruir Ramsès II, fet que alimenta la teoria que aquesta estàtua representi al faraó. Aquest era un dels temples més grans de l'antic Egipte. Amb una dimensió el doble que el temple de Karnak, situat a Luxor i un dels més visitats pels turistes.

 

 

Anar al contingut