El destructor

Troben en una parada d'autobús documents classificats del Ministeri de Defensa britànic

Els papers estan relacionats amb l'incident d'aquesta setmana en aigües d'Ucraïna, quan Rússia va obrir foc contra un destructor britànic prop de Crimea

Actualitzat

Una persona que era en una parada de l'autobús es va adonar que hi havia uns documents mullats per la pluja i els va recollir. Això va passar dimarts a primera hora del matí en una localitat del comtat britànic de Kent, i el que va trobar eren gairebé 50 fulls amb el segell del Ministeri de Defensa.

El ciutadà va fer arribar els documents a la cadena pública britànica BBC, que ara ha informat que tracten de la probable reacció russa al pas del destructor HMS Defender per aigües ucraïneses a la costa de Crimea.

L'incident entre el govern de Putin i l'OTAN va ser dimecres, quan Rússia va obrir foc contra el vaixell per advertir-lo que havia de canviar de rumb perquè entrava en el que considera les seves aigües territorials.

En aquell moment, el Ministeri de Defensa s'hi va referir com un "pas innocent per les aigües territorials d'Ucraïna", però els documents mostrarien que s'esperava una resposta agressiva de Rússia.

Els papers trobats a la parada de l'autobús inclouen una ruta alternativa que hauria estalviat l'enfrontament i que va ser descartada perquè mostraria que "el Regne Unit fugia espantat".

La conclusió de la BBC és que Londres va voler demostrar suport a Ucraïna, malgrat el risc d'un incident amb Rússia, que es va annexionar il·legalment Crimea, fa set anys.

Sobre la trobada dels documents ara en poder de la BBC, el Ministeri de Defensa s'ha limitat a dir que investiga l'"incident pel qual algú havia recuperat uns documents delicats per a la defensa del Regne Unit" i atribueix el descuit a un treballador.
ARXIVAT A:
UcraïnaRússiaRegne Unit
Anar al contingut