Barcelona

Trias en el seu adéu com a alcalde: "És responsabilitat de tots que Barcelona no es paralitzi"

L'Ajuntament de Barcelona celebra el seu últim ple d'aquest mandat abans que dissabte es constitueixi el nou, que presidirà Colau

RedaccióActualitzat

Últim ple a l'Ajuntament de Barcelona de l'actual equip de govern encapçalat per Xavier Trias. Dels 41 regidors, n'hi ha 26 que pleguen. En total, marxen gairebé dos terços dels regidors, entre els quals hi ha Joan Laporta, Jordi Portabella o Ricard Gomà.

En una sessió plenària plena d'emocions, amb agraïments i fins i tot alguna llàgrima, Xavier Trias s'ha acomiadat del consistori tres dies abans que es constitueixi el nou ajuntament. Ha destacat la feina de tots els regidors, tant del seu grup com de l'oposició, que han fet "molt per a la ciutat" i ha dit que en els pròxims anys cal continuar treballant tots junts pel bé de Barcelona. "Crec en la política com a acord i com a pacte, no com a confrontació i ruptura", ha destacat.

L'alcalde en funcions ha defensat que Barcelona té un gran potencial que cal continuar impulsant des del consistori mitjançant les noves responsabilitats que tindrà cada partit. "La responsabilitat és de tots; de govern i d'oposició", que han de garantir que la ciutat avanci i no es paralitzi, fet que considera que serà el repte dels pròxims anys, ha manifestat.

Trias ha qualificat els anys com a alcalde d'"apassionants" i s'ha mostrat orgullós i "satisfet" de la feina feta des del seu equip. També ha tingut paraules d'agraïment per a la resta de partits: "No hem governat sols; vull donar les gràcies molt sincerament a tots els grups municipals, que han demostrat gran responsabilitat i han ajudat a tirar endavant projectes importants".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut