La marxa Nord, al seu pas per Girona

Milers de persones reivindiquen l'1-O amb tres marxes per llocs clau de fa 4 anys

Segons l'ANC, la marxa Nord ha reunit 7.000 persones, la Centre, 600 i la Ponent, 300

Actualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana ha preparat diversos actes de commemoració i reivindicació de l'1 d'Octubre, en el quart aniversari de la celebració del referèndum.

Aquest dissabte, el segon dia de mobilitzacions, l'ANC ha organitzat tres marxes al llarg del territori que han recorregut punts clau d'aquella jornada de votacions pel referèndum d'independència.

La marxa que ha reunit més gent -unes 7.000 persones segons l'organització- és la que ha transitat per terres gironines, l'anomenada marxa Nord, que ha començat el camí a les 8 del matí des del pavelló de Sant Julià de Ramis, lloc on havia de votar el llavors president Carles Puigdemont.

El recorregut ha passat per Sarrià de Ter i Girona, i ha acabat a Aiguaviva sobre les 13.00, on s'ha celebrat un acte polític. 

La marxa Nord, al seu pas per Girona (Mariona Comellas)

Tot i estar apuntada a la marxa Centre, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha anat al matí fins a Sant Julià de Ramis per donar suport a la marxa. Allà ha coincidit amb l'expresident de la Generalitat Quim Torra.

Elisenda Paluzie i Quim Torra conversen a Sant Julià de Ramis

Paluzie ha aprofitat per dirigir-se a la classe política i els ha reclamat que s'escolti la veu dels qui reivindiquen el mandat de l'1 d'Octubre.

"La gent està disposada i mobilitzada, no renuncia a l'1 d'Octubre, i això ens obliga a tots."

 

Els més matiners, a Ponent

La marxa més matinera ha estat la de Ponent, que ha sortit a les 6 del matí de Fraga i que ha arribat a Lleida sobre les 14.00. L'organització ha xifrat l'assistència en unes 300 persones,

Quan passaven uns minuts de les 8, la marxa ha passat per Alcarràs, punt on diversos veïns s'han afegit a la caminada. Ho han fet davant de Lo Casino, un punt de votació durant el referèndum que va resistir contra la policia.

En declaracions a TV3, un dels membres del secretariat nacional de l'ANC, Jordi Alsina, ha explicat que la Guàrdia Civil ha identificat una cinquantena de participants abans que iniciessin la marxa des de Fraga.

La marxa Ponent, en direcció a l'A-2 després de passar per Alcarràs


L'última marxa, la de l'Ebre

La tercera i última marxa, anomenada Centre, ha començat al migdia, a Vinaròs. Mig miler de persones han fet els 21 quilòmetres que separen Vinaròs de la Ràpita, en la columna de les Terres de l'Ebre.

La marxa Centre, a punt d'iniciar la marxa

La ruta ha passat per Alcanar i ha arribat a la plaça 1 d'octubre de Sant Carles de la Ràpita a quarts de vuit del vespre. Un lloc emblemàtic perquè va ser en aquesta plaça on l'1 d'octubre del 2017 es van produir algunes de les càrregues policials contra les persones que volien votar al referèndum.

La marxa centre, al final del seu recorregut a Sant Carles de la Ràpita
La marxa centre, al final del seu recorregut a Sant Carles de la Ràpita

Amb aquesta marxa, segons els organitzadors, es vol evidenciar la germanor entre el País Valencià i les terres del sud de Catalunya. La marxa l'ha organitzat l'ANC, Òmnium i també per entitats del País Valencià.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut