Manifestació convocada pels CDR a Barcelona amb motiu del quart aniversari de l'1-O (ACN/ Àlex Recolons)
Manifestació convocada pels CDR a Barcelona amb motiu del quart aniversari de l'1-O (ACN/ Àlex Recolons)

La reivindicació independentista torna al carrer en el quart aniversari de l'1-O

Contenidors cremats i corredisses amb la policia al final de la manifestació convocada pels CDR a Barcelona

RedaccióActualitzat

Per commemorar el quart aniversari de l'1-O els CDR han convocat actes i mobilitzacions a diversos punts del territori.

A Barcelona, la concentració ha començat a la plaça Francesc Macià sota el lema "Recuperem el territori". Els manifestants, uns 700 segons l'Ajuntament de Barcelona, han avançat pel Passeig de Gràcia en direcció a la Via Laietana cridant consignes com "1 d'octubre, ni oblit ni perdó" o "els carrers seran sempre nostres".

La manifestació ha arribat sense incidents fins a la comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona:

 


Un cop acabada la reivindicació, desenes de manifestants han tornat a pujar en direcció a la plaça Urquinaona on han tirat a terra contenidors i han intentat cremar-los. També han llançat objectes contra la policia.

Els Mossos d'Esquadra han demanat els manifestants que es dispersessin i han alertat de càrregues si no ho feien.

 

 

La manifestació dels CDR ha acabat amb 4 detinguts, menors d'edat, i 3 mossos ferits lleus.

Agents antidisturbis dels Mossos han carregat per desfer el grup de persones que hi havia al voltant dels contenidors cremats i els ha dispersat empenyent-los en columna cap a la plaça Universitat.

Mossos d'Esquadra davant d'uns contenidors en flames als aldarulls posteriors a la manifestació de Barcelona (ACN/Àlex Recolons)
Mossos d'Esquadra davant d'uns contenidors en flames als aldarulls posteriors a la manifestació de Barcelona (ACN/Àlex Recolons)

A quarts de deu de la nit s'ha reobert el trànsit a la Ronda Sant Pere, un cop els bombers han apagat els últims contenidors cremats.

Com ha passat en convocatòries anteriors, la manifestació ha discorregut de forma totalment pacífica des del seu inici a Francesc Macià fins arribar a Via Laietana. Els manifestants han fet part del recorregut escortats per un dispositiu policial amb agents que han anat tallat les cruïlles a mesura que hi arribava la manifestació.

 



A Barcelona, els manifestants s'han concentrat a la plaça Francesc Macià
A Barcelona, els manifestants s'han concentrat a la plaça Francesc Macià i han avançat fins a la Via Laietana

A Tarragona, per recordar l'1 d'octubre, s'ha fet una manifestació unitària que ha sortit de la Plaça de la Font en direcció a la plaça Imperial Tarraco.

Unes 400 persones han recorregut els carres del centre de la ciutat han reivindicat que l'1 d'octubre va suposar una gesta que els ha donar força per aconseguir la independència.

La marxa ha arrencat a la plaça de la Font i ha passat per davant de l'Institut Tarragona, un dels centres de votació on la policia espanyola va carregar. Durant la protesta, els manifestants han clamat consignes com '1-0 Ni oblit ni perdó' i 'Vam votar, vam guanyar' i han reclamat unitat política per fer efectiva la república. 

Manifestació convocada pels CDR a Tarragona
Manifestació convocada pels CDR a Tarragona

La concentració de Girona ha començat davant la seu de la Generalitat. Els convocants han reivindicat el primer d'octubre com "una de les pàgines més importants de la nostra història recent".

Manifestació convocada a Girona
Manifestació convocada a Girona

 

Els manifestants s'han detingut uns minuts davant la subdelegació del govern espanyol a Girona i la manifestació s'ha desconvocat oficialment poc abans de les nou.

 

A Lleida, unes 200 persones s'han concentrat davant la delegació del govern. Ho han fet sota el lema "el poble mana, el govern obeeix".

Manifestació convocada pels CDR a Lleida
Manifestació convocada pels CDR a Lleida
ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut