Quatre ambulàncies s'han traslladat al passeig de Gràcia per atendre els dos ferits
Quatre ambulàncies s'han traslladat al passeig de Gràcia per atendre els dos ferits (ACN)

Tres ferits lleus pel fort vent a Barcelona, dos al passeig de Gràcia

La ventada ha fet caure una carpa que cobria una parada de llibres al centre de la ciutat i una estructura metàl·lica al Parc del Fòrum

RedaccióActualitzat

Tres persones han quedat ferides de poca gravetat aquest dissabte pel fort vent que bufa a Barcelona. Dues d'elles han estat colpejades per una carpa situada a la superilla de Sant Jordi al centre de la ciutat, que la ventada ha fet caure.

Segons ha informat el Servei d'Emergències Mèdiques, ha passat en una parada del passeig de Gràcia, a la cantonada amb la Gran Via a les 14.24 de la tarda. Quatre ambulàncies s'han traslladat a aquest punt per atendre els ferits.

A tots dos dos els han portat a l'Hospital de Sant Pau, un ferit lleu i l'altre de poca gravetat.

Les dues persones ferides han estat traslladades a l'Hospital Sant Pau
Les dues persones ferides han estat traslladades a l'Hospital de Sant Pau (ACN)

El vent i la calamarsa, que ha sorprès llibreters i vianants, també han provocat destrosses i han fet malbé llibres i parades al centre de la ciutat.

A les tres de la tarda un home també ha quedat ferit de poca gravetat al la Feria de Abril del Parc del Fòrum, on ha caigut una estructura metàl·lica pel vent. L'home s'ha donat un fort cop al cap i ha estat evacuat a l'Hospital del Mar.

Activat el Ventcat a Barcelona i Tarragona

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Ventcat per la previsió de fort vent aquesta dissabte a la tarda i especialment diumenge al matí a les comarques de Barcelona i Tarragona.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el vent pot superar els 72 km/h a les comarques del Barcelonès, el Maresme, el Vallès Oriental, la Selva, Osona i el Gironès. De cara a diumenge al matí, el vent es reforçarà sobtadament a les comarques de Barcelona i Tarragona, especialment a l'Alt Penedès i Baix Penedès.

Protecció Civil ha demanat "molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals". A més ha subratllat que quan hi hagi fortes ratxes de vent cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars, ja que poden caure per l'efecte del vent.

Els Bombers de la Generalitat han fet 25 sortides entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda a causa del fort vent i la pedregada que ha caigut en molts punts del territori. La majoria d'avisos que ha rebut el cos a causa del mal temps han estat per branques i arbres caiguts.

ARXIVAT A:
Sant Jordi Meteorologia
Anar al contingut