Olot

Tractorada a la Vall d'en Bas en contra del soterrament de l'últim tram de l'eix Vic-Olot per Bracons

Una setantena de tractors han circulat pels carrers del centre d'Olot per protestar contra el projecte de la variant de les Preses, que ha d'unir el túnel de Bracons amb la capital de la Garrotxa. Els manifestants, convocats pel sindicat Unió de Pagesos i que han arribat al centenar, han dit que faran el que calgui per aturar el projecte. La mobilització ha provocat fins a tres quilòmetres de retencions a la carretera C-152, segons que ha informat el Servei Català del Trànsit (SCT).

Actualitzat

Tractorada a la Vall d'en Bas en contra del soterrament, pel mig de la plana, de l'últim tram de l'eix Vic-Olot per Bracons. Aquesta és l'opció que veu més de bon ull la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, que adverteix que aquest octubre ja se n'ha de tancar el debat i prendre una decisió sobre la polèmica carretera.

Unió de Pagesos (UP) reclama des del novembre de l'any passat que el traçat de la nova carretera es desplaci cap a l'est del municipi de les Preses i discorri més cap a l'interior de la zona muntanyosa de la Marboleny, cosa que reduiria el seu impacte sobre la zones agrícoles.

Segons que ha informat el coordinador territorial a Girona de la Unió de Pagesos, Joan Caball, el nou projecte de la Generalitat comportarà danys als aqüífers, suposarà una agressió al territori i la interrupció de l'activitat agrícola a la zona.

El govern català va acordar el 16 de març de 2004 respecte a l'eix Vic-Olot que calia garantir "la no-afectació, ni dels cultius del pla de la Vall d'en Bas ni de l'aqüífer de tota la zona, i la preservació del Parc Natural de la Zona Volcànica", segons recorda UP.

Tant el consistori com la Cooperativa de la Vall d'en Bas i UP han assenyalat la seva disposició a dialogar amb el conseller de PTOP, Joaquim Nadal, encara que han manifestat que no acceptaran cap imposició, segons ha explicat l'alcalde de la Vall, Miquel Calm.

Els manifestants han protagonitzat una marxa contra el projecte de construcció d'un fals túnel dins del nou traçat de l'eix Vic-Olot (C-37), impulsat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP).

La manifestació, convocada pel sindicat agrari Unió de Pagesos (UP), ha consistit en una marxa lenta d'anada i tornada entre les localitats de Sant Esteve d'en Bas i Olot, protagonitzada per tractors, vehicles i un tren turístic.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut