Marihuana confiscada per la Policia Nacional a Mèrida al juny
Marihuana confiscada per la Policia Nacional a Mèrida al juny (Policia Nacional)

Tots els policies de la unitat antidroga de Mèrida, detinguts per tràfic de marihuana

El jutge decreta presó provisional sense fiança per a quatre dels agents i deixa en llibertat amb mesures cautelars un altre policia, un guàrdia civil i una vintena de detinguts més

Actualitzat

Eren els agents encarregats de perseguir delictes contra el tràfic de drogues, però la unitat d'Assumptes Interns de la Policia els ha acabat detenint a ells per aquests mateixos delictes.

Es tracta de cinc agents de la Policia Nacional que formen el grup d'estupefaents de la policia de Mèrida complet, i una altra agent de la mateixa comissaria, segons confirmen fonts policials.

El jutge ha decretat presó provisional sense fiança per a quatre dels agents.

Entre els detinguts també hi ha un agent de la Guàrdia Civil i diverses persones no vinculades a aquests cossos; en total, una vintena. Aquests han quedat en llibertat amb mesures cautelars: se'ls ha retirat el passaport i hauran de comparèixer al jutjat.

La causa està oberta per delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal i omissió del deure de perseguir delictes.

Segons la Policia, els detinguts formaven part d'un "complex entramat criminal assentat a la província de Badajoz". L'integraven organitzacions que interactuaven entre elles per dedicar-se presumptament al cultiu, processat, manipulació i posterior distribució de marihuana a la província.

L'operació ha estat conjunta entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que han dut a terme una investigació "llarga i complexa". En total han fet registres a més de 20 domicilis i han localitzat quatre plantacions de marihuana d'interior, amb més de 3.000 plantes. S'han intervingut moltes eines per instal·lar les plantacions, com llums, al·lògens i consoles d'aire condicionat i diversos vehicles.

La investigació, que s'ha declarat secreta, continua oberta i no es descarta detenir més persones.

ARXIVAT A:
Policia NacionalDroguesMarihuana
Anar al contingut