Torra torna a trucar a Sánchez, que no s'hi posa

"Que Torra condemni la violència sense matisos", condició de Sánchez per agafar el telèfon a Torra

Actualitzat

El president Quim Torra ha tornat a telefonar aquest matí a Pedro Sánchez, però el president espanyol no li ha respost, segons apunten fonts del govern.

Aquest dissabte al migdia ja ho havia intentat, també sense èxit. A la tarda, el president va fer pública una carta dirigida a Sánchez en què li recriminava aquesta falta de diàleg. La Moncloa, però, va deixar clar que aquesta conversa no es tindria fins que el president català condemnés la violència.

En aquesta qüestió ha insistit aquest migdia el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha comparegut després de la reunió del comitè de seguiment de la situació a Catalunya presidit per Pedro Sánchez i Carmen Calvo.

A preguntes dels periodistes, Marlaska ha enviat un missatge de Pedro Sánchez a Torra després de rebre la segona trucada:

"El president Sánchez ha estat molt contundent: espera una condemna efectiva, directa, explícita i sense matisos de la violència. I també cal que Torra expressi la seva solidaritat amb els cossos i forces de seguretat, amb tots, que garanteixen el marc de convivència,"

El ministre també ha dit que l'executiu espanyol creu que Torra té un deute amb el conjunt dels catalans.

Grande-Marlaska ha explicat la visita que ahir va fer als agents de la Policia Nacional ferits a Barcelona i també al centre de coordinació de seguretat, al Cecot. Assegura que els disturbis a Catalunya "van a menys", però que el govern espanyol "treballa per eliminar-los completament".

Marlaska ha assegurat que el que es viu a Catalunya no és un problema polític, sinó estrictament d'ordre públic i, per tant, s'ha de resoldre amb la legítima actuació de les forces de seguretat:

"Estem davant d'un problema d'ordre públic estrictament. Els que han volgut exercir el seu dret de manifestació política, ja ho han fet. Si el problema és d'ordre públic, la resposta d'un estat de dret ha de ser, igualment, d'ordre públic. Defensem l'actuació legítima dels cossos i forces de seguretat de l'Estat. Ningú pot ser ambigu davant accions violentes."

 

 

ARXIVAT A:
Quim TorraPedro SánchezFernando Grande-Marlaska
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut