La pancarta amb el llaç groc ja torna a estar penjada al balcó de la Generalitat (ACN)

Torra torna a penjar la pancarta amb el llaç groc al balcó de la Generalitat

Recupera el símbol que va retirar per ordre de la Junta Electoral i pel qual té una causa oberta al TSJC

Juli RodésActualitzat

El llaç groc ha tornat a la façana de la Generalitat. Acabat el període electoral que va començar arran de la convocatòria de les eleccions generals del 28A per part de Pedro Sánchez, aquest símbol a favor dels líders independentistes presos torna a ser visible al balcó de la seu del govern.

Diversos operaris l'han tornat a penjar aquest dilluns al matí, l'endemà de les eleccions europees i municipals que han convertit Carles Puigdemont i Oriol Junqueras en eurodiputats electes i Joaquim Forn en regidor electe de l'Ajuntament de Barcelona.

El llaç groc forma part d'una pancarta en què es pot llegir, en català i en anglès, "Llibertat presos polítics i exiliats".

 

 

L'ordre de recuperar aquesta pancarta l'ha donada el president de la Generalitat, Quim Torra, que, precisament, té una causa oberta en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) relacionada amb l'exhibició d'aquest símbol.

En concret, la Fiscalia va acusar Torra d'un delicte de desobediència per no haver retirat la pancarta amb el llaç groc quan la Junta Electoral Central ho va ordenar.

Es dona la circumstància que Torra sí que va retirar la pancarta, però ho va fer fora de termini, i després d'adoptar una mesura alternativa: cobrir-la amb una altra en què el llaç no era groc, sinó blanc.

El TSJC va admetre l'acusació de la Fiscalia i Torra va ser cridat a declarar el 15 de maig. En sortir va expressar el seu convenciment que la JEC, quan va ordenar retirar el llaç groc, va actuar "amb parcialitat manifesta".

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàEleccions 28AEleccions municipals 26MEleccions europees 26M
Anar al contingut