El Suprem arxiva la querella de Torra contra la Junta Electoral pels llaços grocs
La pancarta amb un llaç groc al balcó del Palau de la Generalitat el 20 de març, passat el termini de la Junta Electoral per retirar-lo (ACN)

Torra, investigat per desobediència per no retirar els llaços grocs

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya admet a tràmit la querella de la Fiscalia contra el president de la Generalitat

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la querella contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per no complir el requeriment de la Junta Electoral de retirar les estelades i els llaços grocs dels edificis públics titularitat de la Generalitat. La Fiscalia acusa el president de la Generalitat de desobediència.

La Fiscalia acusa Torra de "desatendre" el mandat de la Junta Electoral. Considera que, de manera "conscient i deliberada", va decidir mantenir simbologia "partidista" en edificis públics dependents de la Generalitat, "encara que fos de forma encoberta".

 

 

Torra va ordenar treure de la pancarta amb el llaç groc del balcó de la Generalitat el 22 de març, quan ja havia prescrit el segon termini, de 24 hores, que li havia donat la JEC. El dia abans, aquesta pancarta havia estat coberta amb una altra amb el mateix text de suport als "presos polítics", però amb un llaç blanc ratllat per un traç vermell com el del símbol de la llibertat d'expressió.

El pols entre la JEC i la Generalitat va arrencar l'11 de març, amb el primer requeriment de l'òrgan judicial que obligava el govern català a retirar dels edificis públics "les banderes no oficials i els símbols partidistes".

Torra va retardar el compliment de l'ordre de la JEC amb una petició d'explicacions i la presentació d'al·legacions, que van ser desestimades. El dia 18 de març hi va haver un segon requeriment, i el 21 arribava el tercer.

Finalment, el president de la Generalitat va decidir sotmetre la seva resposta a un informe del síndic de greuges, que va recomanar la retirada dels símbols durant el període electoral.

 

Torra: "Hem decidit viure sense por"


El president de la Generalitat ha rebut aquest dimarts a la tarda la notificació de la querella presentada contra ell per la Fiscalia. Torra ha fet una piulada al seu compte de Twitter on ha defensat una vegada més la llibertat d'expressió.

 

ARXIVAT A:
Quim TorraTSJCEleccions 28AProcés catalàGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut