Torra es troba a Washington amb 4 congressistes per demanar-los suport a una mediació
El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres a Washington (ACN)
Washington

Torra es troba a Washington amb 4 congressistes per demanar-los suport a una mediació

L'ambaixada espanyola diu que vigila les activitats de Torra perquè no surtin de les seves competències

RedaccióActualitzat

En l'última etapa del viatge als Estats Units, el president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha entrevistat aquest dimecres a Washington amb 4 congressistes demòcrates i republicans.

Torra els ha explicat la situació a Catalunya i els ha demanat suport i complicitat perquè propiciïn una mediació internacional. Els congressistes no han fet declaracions després de les trobades.


Tres demòcrates i tres republicans

La trobada més destacada ha estat amb el veterà John Lewis, una icona viva de la lluita pels drets civils i la igualtat racial als Estats Units.

El president Torra amb el congressista demòcrata John Lewis (ACN)

Després, s'ha entrevistat amb un altre demòcrata, John Raymond Garamendi, i dos republicans, el californià Paul Cook i Mario Díaz-Balart, de Florida. Torra té previst reunir-se amb dos congressistes més aquest dijous.

Notícia relacionada: Quim Torra visita empreses de Silicon Valley que s'han instal·lat a Catalunya


"He aprofitat per explicar-los la meva visió del que està passant"

No són senadors, que tenen més influència, ni tampoc són membres del govern, però aconseguir reunir-se amb sis representants és un primer pas per fer sentir la veu a Washington.

Torra i el seu equip estan satisfets, perquè veuen les reunions com un èxit de la diplomàcia catalana, a qui li costa molt que la rebin als despatxos del poder occidental:

"Jo naturalment he aprofitat per explicar-los la meva visió del que està passant, la denúncia de la conculcació dels drets civils a Catalunya, de com el nostre grau de determinació no és reconegut per l'estat espanyol."

"Són converses que hem tingut de manera confidencial, penso que l'important és que ens hàgim reunit i que hagin mostrat aquest interès per conèixer la situació a Catalunya."

 

Les entrevistes s'han treballat des de Palau de la Generalitat i des de la delegació a Washington, reoberta fa 2 mesos després que la tanqués el 155, precisament per haver promogut l'independentisme.

El president Torra amb el congressista demòcrata John Raymond Garamendi, aquest dimecres a Washington

Notícia relacionada - Torra als EUA: "Només la pressió internacional forçarà l'estat espanyol a negociar"


"Si haguéssim de tenir por de les represàlies..."

Si fins ara la diplomàcia catalana anava amb peus de plom, amb aquest viatge de Quim Torra s'ha tret els complexos sense que temin, diuen, les possibles respostes de Madrid:

"Si haguéssim de tenir por de les represàlies que pogués prendre el govern espanyol no faríem res, amb això sabem que hi convivim."

El president Torra amb el congressista republicà Mario Diaz-Balart, aquest dimecres a Washington

 

L'ambaixada d'Espanya el "vigila de prop"

Fonts de l'ambaixada espanyola han dit que "vigilen de prop" les activitats de Torra perquè s'emmarquin dins les seves competències i perquè no posin en dubte, diuen, el caràcter democràtic d Espanya.

I s'esperen a respondre de forma pertinent, conclouen sense especificar, quan sàpiguen del cert tot el que ha fet i dit als Estats Units el president de la Generalitat.

Notícia relacionada - Torra viatja als EUA: "Anirem on calgui per explicar la gravetat de la situació"

Quim Torra amb el congressista republicà Paul Cook, aquest dimecres a Washington

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut