Menlo Park, EUA

Quim Torra visita empreses de Silicon Valley que s'han instal·lat a Catalunya

La consellera d'Empresa i Coneixement assegura que Catalunya és "un pol d'atracció de projectes d'excel·lència"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest dimarts diverses empreses de Silicon Valley que han obert delegacions a Catalunya.

Torra ha assegurat que el seu govern treballa per atreure empreses i talent i per consolidar Barcelona com un centre d'empreses noves i d'innovació de referència mundial.

Una de les empreses visitada ha estat la multinacional MPS, que dissenya microxips que s'instal·len en aparells de marques com Microsoft, Apple, Facebook i també en automòbils.

 

Notícia relacionada - Torra viatja als EUA: "Anirem on calgui per explicar la gravetat de la situació"

MPS acaba d'obrir a Barcelona el seu primer centre de disseny a Europa, amb 22 enginyers. Segons Enric Rodríguez, director de l'oficina de Barcelona, l'atractiu principal és el potencial de la recerca universitària:

"El que va convèncer més el nostre director general va ser les universitats, que tenen centres de recerca molt potents. Estem fent projectes amb aquests centres i creiem que és estratègic continuar creixent a Barcelona per poder treure nous productes d'alt valor i que ens aportin noves solucions."

Un altre exemple és l'empresa Scoply, de Menlo Park, que desenvolupa videojocs per mòbil. Fa 16 mesos, va obrir a Barcelona la primera seu a fora dels Estats Units, amb 60 treballadors molt qualificats.

 

Segons Pere Torrents, director d'Operacions de l'empresa, aviat doblaran la plantilla:

"En el nostre cas, estem repatriant talent: gent que estava treballant a companyies consolidades del sector, tant d'aquest costat de l'Atlàntic com del nostre, han vingut a Barcelona amb el nostre projecte."

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que la decisió d'aquestes empreses és una mostra del potencial de Catalunya:

"Justament aquests projectes que arriben són d'alt valor afegit, són projectes d'excel·lència. Per tant, ens configurem com un dels pols d'atracció d'inversions en què el talent és essencial."

 

Amb aquestes visites, la delegació catalana encapçalada pel president Torra ha acabat el programa d'actes a Califòrnia. Aquest mateix dimarts a la nit ha arribat a Washington, on té previst reunir-se amb congressistes al Capitoli.

Serà l'etapa més política de la gira, i la que posa més nerviós el govern espanyol.

Notícia relacionada - Torra als EUA: "Només la pressió internacional forçarà l'estat espanyol a negociar" 

ARXIVAT A:
Quim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut