Torra viatja als EUA: "Anirem on calgui per explicar la gravetat de la situació"

Fa una petita gira per Idaho, Califòrnia i Washington

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha començat aquest cap de setmana a l'estat d'Idaho una petita gira pels Estats Units.

A la ciutat de Boise, capital d'aquest estat, s'ha reunit amb l'alcalde, Dave Bieter, un demòcrata d'origen basc que, segons ha afirmat Torra, s'ha mostrat partidari del dret a l'autodeterminació de Catalunya:

 


 

L'objectiu d'aquest viatge és, segons ha dit, continuar explicant al món la situació política catalana per buscar una mediació internacional:

 

"Nosaltres anirem allà on calgui arreu del món a explicar la gravetat de la situació política catalana, amb presos polítics, amb exiliats i amb el dret a l'autodeterminació sobre el qual ni el senyor Rajoy ni el senyor Sànchez no han fet cap pas per resoldre una qüestió política que necessita una solució política."

"Per tant, em sembla que justament aquí als Estats Units, entre Califòrnia i Washington, tenim una gran oportunitat, una gran finestra per poder explicar aquest punt. I insisteixo, a les portes del judici nosaltres aquests viatges encara els intensificarem més."

 

Torra ho ha dit davant de l'ajuntament de San Francisco, on ha arribat aquest diumenge. En aquesta ciutat pronunciarà una conferència a l'Institut Martin Luther King:

 


A Califòrnia també visitarà empreses de Sillicon Valley. El viatge tindrà una última etapa a Washington on vol reunir-se amb congressistes.

Pel que fa al projecte de pressupostos del govern espanyol, durant el viatge Torra ha reiterat que no els hi donaran suport mentre Madrid no concreti l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.

 

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàJudici procés
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut