Torra denuncia Irene Lozano per l'informe d'Espanya Global sobre l'independentisme
La denúncia és pels suposats delictes de prevaricació, calúmnia i obstrucció a la justícia

Torra denuncia Irene Lozano per l'informe d'Espanya Global sobre l'independentisme

L'acusa dels suposats delictes de prevaricació, calúmnia i obstrucció a la justícia per no respectar la presumpció d'innocència dels polítics processats pel Tribunal Suprem

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat a la Fiscalia la secretària d'estat d'Espanya Global, Irene Lozano. I ho ha fet pels suposats delictes de prevaricació, calúmnia i obstrucció a la justícia arran de la publicació de l'informe "La realitat sobre el procés independentista".

En aquest informe, segons la denúncia, es vulnera la presumpció d'innocència i altres drets de persones investigades o encausades per la seva participació en el procés. L'informe d'Espanya Global conté apartats en què es descriuen fets constitutius de delicte que s'atribueixen directament als polítics processats pel Tribunal Suprem, ara pendents de sentència.

Quim Torra no només acusa Lozano de vulnerar el dret dels encausats a la presumpció d'innocència, sinó que sosté que l'informe d'Espanya Global "pot suposar una interferència en el poder judicial, ja que criminalitza el moviment independentista abans que s'hagi dictat sentència", segons la denúncia.

A més, diu la denúncia, utilitza interessadament només els arguments de la part acusadora i del jutge instructor. I en cap moment s'utilitza la paraula "presumpte", com seria preceptiu.

Quim Torra denuncia Irene L... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

Campanya diplomàtica

Espanya Global és un organisme que depèn del Ministeri d'Exteriors. L'informe ja va generar controvèrsia quan es va publicar. De fet, la defensa de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull va demanar la retirada de l'informe de la pàgina web del Ministeri d'Exteriors i d'altres mitjans de difusió. Lluny d'això, l'informe es va traduir al francès i a l'anglès i es va enviar a 215 ambaixades i consolats.

En un acte a Barcelona, Lozano es va defensar dient que ni Espanya Global ha vulnerat els drets dels polítics catalans ni persegueix "una criminalització del sobiranisme". Segons la secretària d'Estat, es tracta d'un informe "basat en els fets i amb dades", i que només pretén combatre la desinformació.

No és la primera polèmica que protagonitza Irene Lozano. En una entrevista a la cadena britànica Sky News, Lozano va fer una comparació controvertida quan va dir que l'1 d'Octubre era "com una violació".

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut