Torra defensa els Mossos davant els CDR i demana "esperança i confiança"

Tensa conversa entre el president Torra i un grup de membres de CDR que l'han interpel·lat a Sabadell: "Els Mossos són la policia nacional de Catalunya"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, interpel·lat a Sabadell per membres dels Comitès de Defensa de la República, ha defensat el paper dels Mossos com a policia judicial a l'hora de retirar llaços.

Abans d'un acte de Junts per Catalunya a Sabadell, Torra s'ha trobat amb un grup dels CDR que volia accedir a l'acte i que li ha retret que no els han deixat entrar amb estelades.

Davant les queixes, Torra s'ha aturat a parlar amb ells. El president no ha defugit les crítiques i ha decidit rebatre-les en una conversa que s'ha allargat gairebé deu minuts. Torra ha defensat els Mossos d'Esquadra i ha demanat "esperança i confiança":

"Vosaltres traieu llaços grocs i nosaltres volem aplicar la república, que és el que vau dir que faríeu a les eleccions."

"El conseller Buch ens reprimeix amb càrregues policials. Els Mossos estan plens d'infiltrats que van entrar amb el 155."

"Tenim centenars de companys identificats pels Mossos d'Esquadra."

"No anem junts, president."

Aquestes són les principals queixes que li han adreçat els CDR.

Torra ha resposta que ell i els Comitès de Defensa de la República no estan "en dos llocs diferents" i ha defensat els Mossos:

"Els Mossos són la policia nacional de Catalunya. Qualsevol cosa que els Mossos no fan correctament s'investiga. Però els Mossos ens ajuden a treballar a tots i actuen, a vegades com a policia judicial de la justícia espanyola. Si vam arribar al Primer d'Octubre és perquè ho vam fer junts. Si sortim del Primer d'Octubre com vam sortir el 3 d'octubre i arribem al 27 d'octubre és perquè ho fem junts."

Torra ha reivindicat a seva trajectòria com a independentista i al servei del país:

"Jo soc poble. No pots dir que no soc poble, perquè jo estic aquí. Fa deu mesos que soc president de la Generalitat. Jo he estat a tot arreu. Vinc d'una trajectòria de vicepresident d'Òmnium, de president d'Òmnium, d'editor de llibres, de treballar pel país, etcètera. Fa deu mesos que assumeixo aquesta responsabilitat d'intentar portar un moment d'una complexitat immensa. Tenim presos polítics que s'estan jutjant a Madrid que és una vergonya. Tenim exiliats que és una vergonya. Intentem tirar-ho tot endavant i us demano que tinguem esperança, confiança per tirar endavant."

La conversa ha acabat amb un oferiment de Torra: "Si voleu, quedem i parlem-ne." Però també amb un recordatori: "Penso que com a president del govern em mereixo un respecte."

 

"Determinats" i "amb totes les conseqüències"

Ja a dins de l'acte de Sabadell, Torra ha assegurat que en el darrer mes l'independentisme "ha recuperat el somriure" després de moments "més baixos" que ja s'han superat. El president de la Generalitat, ha demanat ser "revolucionaris somrients" i a anar "determinats" cap a la independència.

"No hi ha ziga-zagues en aquest camí, és un camí recte que hem de seguir amb totes les conseqüències."

Torra també ha demanat que "el xoc" pel judici de l'1-O serveixi per fer el moviment "més fort".

 

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraCDRIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut