Torra en un acte de Junts per Catalunya a Lleida (ACN)
Torra en un acte de Junts per Catalunya a Lleida (ACN)

Torra vol denunciar la Junta Electoral per prevaricació pels llaços grocs

El president de la Generalitat demana tenyir Catalunya de groc

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat la presentació d'un recurs contenciós administratiu contra la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que ordena la retirada de llaços grocs i ha sol·licitat la suspensió immediata dels acords.

Torra té la intenció de presentar una querella per un presumpte delicte de prevaricació perquè creu que la Junta ha pres decisions arbitràries.

Per fer front a aquesta situació demana tenyir Catalunya de groc.

El president català garanteix que no s'aturarà en la defensa de la llibertat d'expressió "amb totes les conseqüències que s'hagin d'assumir" i denuncia "l'Estat demofòbic que vulnera els drets civils més elementals dels catalans, inclòs el dret a l'autodeterminació".

"Em sento orgullós de ser president de la Generalitat i assumiré les conseqüències de ser-ne com han assumit les seves els nostres companys. Costi el que costi."

 

Comunicat contra la decisió de la JEC

En un comunicat, Torra argumenta que les resolucions de la JEC són "manifestament injustes perquè són arbitràries":

"Els membres d'aquest organisme veuen una greu vulneració de la llei en un cartell, però no veuen cap irregularitat en el fet que un partit polític faci campanya des de l'estrada del Tribunal Suprem, on dos membres de la JEC estan jutjant diversos candidats a les pròximes eleccions espanyoles i municipals."

Al Palau de la Generalitat s'ha canviat la pancarta del balcó per una altra amb el lema "Llibertat d'opinió i expressió". La que demanava la llibertat dels presos i exiliats ha aparegut penjada en un edifici de particulars a la mateixa plaça Sant Jaume.

El canvi no ha impedit que la Fiscalia prepari una querella contra Quim Torra per desobediència.

 

L'actuació dels Mossos

Torra assegura que respecta l'actuació dels Mossos en les seves funcions de policia nacional de Catalunya, així com quan actuen de policia judicial de la justícia espanyola.

Aquest divendres, agents dels Mossos d'Esquadra s'han presentat a diverses escoles de Catalunya per fer retirar els llaços grocs i altra simbologia política.

A l'Escola Sagrada Família de Caldes d'Estrac, al Maresme, els agents van cridar la brigada municipal perquè tapés amb pintura els llaços grocs que els nens havien pintat en un mural per la pau. Un altre exemple és l'Escola Planas i Casals de Badalona. El director explicava a la Televisió de Badalona que els Mossos han revisat fins i tot armaris.


A banda d'aquestes actuacions, el conseller d'Interior, Miquel Buch, i el comissari en cap dels Mossos van comunicar a la Junta Electoral que no quedaven llaços als principals edificis de la Generalitat i que farien comprovacions perquè no se n'hi tornessin a penjar.

ARXIVAT A:
Eleccions 28AQuim TorraLlibertat d'expressió Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut