Els Mossos van a les escoles públiques per fer retirar llaços grocs
Un llaç groc repintat a sobre en una escola de Caldes d'Estrac

Els Mossos van a les escoles públiques per fer retirar llaços grocs

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, considera que la Junta Electoral i la Fiscalia s'excedeixen en les seves funcions

Quim BalaguerActualitzat

Després dels edificis del govern, ara els toca a les escoles públiques. Els Mossos d'Esquadra han començat a visitar escoles a diferents ciutats catalanes per comprovar que no hi ha llaços grocs en llocs visibles.

Els agents de la policia catalana actuen seguint instruccions de la Junta Electoral Central per comprovar si s'ha complert la seva ordre de retirar tota la simbologia "partidista" de la resta d'edificis públics, escoles incloses.

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, ha donat instruccions a tots els agents perquè als edificis on no s'hagi retirat la simbologia instin els responsables a fer-ho. I, en cas de negativa, que la retirada la facin els mateixos agents.

Una dels centres per on han passat els Mossos és l'Escola Planas i Casals de Badalona, com ha explicat en el seu compte de Twitter el cap de llista de Junts per Catalunya, David Torrents.

 

A l'Escola Sagrada Família de Caldes d'Estrac, al Maresme, els uniformats han cridat la brigada municipal perquè tapés amb pintura els llaços grocs que els nens havien pintat en un mural per la pau.

 

En les últimes hores, les xarxes han recollit els casos d'altres poblacions, com Arenys de Mar, Perafita, Rubí o les Borges Blanques. El sindicat USTEC, majoritari a l'ensenyament a Catalunya, ha denunciat l'actuació policial i la "tebior" de la Generalitat.

 

 

 

Un altre dels sindicats, la Intersindical-CSC ha demanat explicacions als consellers d'Interior i Ensenyament.

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 28AMossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut