Rajoy i Sánchez en la seva última reunió (Reuters)
"The New York Times" dedica el seu editorial a la situació de "paràlisi" de la política espanyola (Reuters)
Nova York

"The New York Times" demana al PSOE que deixi governar Rajoy

L'editorial del diari alerta del "risc" que la "paràlisi" política s'allargui fins a unes terceres eleccions

RedaccióActualitzat

L'editorial de "The New York Times" aborda aquest divendres el bloqueig de la política espanyola. Sota el títol "Paràlisi a Espanya", l'editorial alerta del risc que suposaria que s'allargui la situació de desgovern. En aquest sentit, el diari nord-americà demana al PSOE que s'abstingui en la investidura de Mariano Rajoy com a president, que el deixi governar per evitar que hi hagi unes terceres eleccions al desembre.

"The New York Times" remarca que Espanya fa vuit mesos que no té govern "perquè els seus polítics han estat incapaços de formar una majoria al Parlament després de dues eleccions no concloents". Entre els desafiaments a què s'enfronta l'estat espanyol, el diari subratlla "la deriva separatista a Catalunya", a més de "l'agitació que viu la Unió Europea" per la situació del seu soci.

L'editorial assenyala que un hipotètic executiu de coalició de socialistes i Podem "difícilment prometria un govern efectiu". I demana, literalment, al PSOE que s'abstingui aquest vespre perquè, al cap i a la fi, un "govern caòtic és millor que un no-govern". Recorda que "l'alternativa són quatre mesos més de govern interí" fins a unes terceres eleccions en les quals el PSOE "té poques probabilitats de millorar la seva posició".

Anar al contingut