El setmanari creu que Mas i Rajoy haurien de parlar, però ho veu poc probable abans de les europees.
El setmanari creu que Mas i Rajoy haurien de parlar, però ho veu poc probable abans de les europees.
Londres

"The Economist" lamenta el fracàs d'Espanya a l'hora de gestionar la crisi amb Catalunya

El setmanari britànic creu que l'escenari més probable seran unes eleccions plebiscitàries

RedaccióActualitzat

"The Economist" analitza en un article la situació sobre el procés a Catalunya i les actituds dels governs català i espanyol. El setmanari britànic lamenta que Espanya estigui fracassant a l'hora de gestionar la crisi amb Catalunya. Així ho demostraria el fet que els presidents Mas i Rajoy van evitar-se l'un a l'altre en un acte a Barcelona.  

En aquest context, "The Economist" creu que l'escenari més probable són unes eleccions plebiscitàries. Considera que Artur Mas i Mariano Rajoy haurien de parlar de la qüestió, tot i que creu que serà improbable abans dels comicis europeus.

Aquesta publicació veu el president de la Generalitat empès en les seves decisions per forces fora del seu control, mentre que Mariano Rajoy podria convocar el referèndum, però el seu partit ho rebutja. "The Economist" afirma que el president espanyol sembla que esperi que la recuperació econòmica faci desaparèixer el problema.

El setmanari també esmenta l'assalt d'ultres a la seu de la Generalitat a Madrid i l'agressió a Pere Navarro com a signes preocupants d'una tensió que empitjora.

Anar al contingut