El teletreball va guanyar terreny arran de la pandèmia
El teletreball va guanyar terreny arran de la pandèmia (EFE/Sascha Steinbach)

Teletreball: l'empresa no pot fer recuperar l'estona d'anar al lavabo ni els talls d'internet

El Tribunal Suprem confirma que no es podrà descomptar d'una jornada de teletreball anar al lavabo o les interrupcions de llum o internet

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha dictaminat que les empreses no poden fer fitxar els seus treballadors per anar al bany, ni descomptar el temps que hi passen de la seva jornada laboral.

En la mateixa sentència el Tribunal també deixa clar que les persones que teletreballen tenen els mateixos drets que les que ho fan de manera presencial.

Així, en cas que durant la jornada de teletreball hi hagi un tall de llum, una caiguda dels serveis d'internet o qualsevol altre incident d'aquestes característiques, l'empresa haurà de computar-ho i pagar-ho com a temps de treball, encara que el teletreballador no hagi pogut fer la seva feina.

Els jutges del Suprem argumenten que si això passa en el centre de treball, els treballadors presencials ni recuperen el temps de treball que duren les incidències ni se'ls resta del seu salari i que, per tant, per coherència tampoc ho han de fer els treballadors a distància.

Una empresa volia restar les hores

Aquesta sentència de la setmana passada ratifica la que fa dos anys va dictar la sala social de l'Audiència Nacional per una demanda que el sindicat Comissions Obreres va fer a l'empresa Extel Contact Center i a la qual es van afegir altres sindicats.

L'empresa demanava restar aquest temps d'altres descansos previstos.

Els fets denunciats es remunten al moment de la pandèmia i l'Audiència Nacional ja va fer constar com a provat que en totes les plataformes, l'empresa demandada, excepte a la de Màlaga, quan un treballador es desconnectava per anar al bany, li descomptaven del temps que tenia per menjar o per fer la pausa de descans visual necessària en aquest tipus de feina.

La sentència afirma que això "vulnera la dignitat del treballador i, fins i tot, podria constituir tracte discriminatori respecte de les persones de més edat en relació amb els joves".

 

ARXIVAT A:
Drets laboralsTeletreball
Anar al contingut