Tamara Carrasco i la mare d'Adrià Carrasco a la capçalera de la manifestació del 10 d'abril de 2019
Tamara Carrasco i la mare d'Adrià Carrasco a la capçalera de la manifestació del 10 d'abril de 2019

De terrorisme a incitació a desordres públics: Tamara Carrasco serà jutjada dilluns

La Fiscalia demana 7 mesos de presó per a l'activista de Viladecans que va ser acusada de terrorisme i confinada durant més d'un any al seu municipi

El dilluns 28 de setembre la sala penal número 25 de Barcelona jutjarà Tamara Carrasco. El fiscal li demana set mesos de presó per un delicte d'incitació a desordres públics.

El ministeri públic argumenta que, en una nota de veu de WhatsApp, impartia directrius sobre accions reivindicatives dels CDR durant la Setmana Santa del 2018.

Aquesta acusació és ben diferent al motiu que la Guàrdia Civil va al·legar en la seva detenció el 10 d'abril del 2018 a casa seva. L'acusaven de terrorisme, rebel·lió i sedició per mobilitzacions dels Comitès de Defensa de la República.

Al novembre d'aquell any, però, el magistrat de l'Audiència Nacional Diego de Egea va decidir enviar el cas als jutjats catalans. Tot i això, va mantenir-li l'obligació d'estar confinada al seu municipi. Un confinament que va durar més d'un any.

Tamara Carrasco dirigint-se a manifestants el 23 d'octubre de 2019
Tamara Carrasco dirigint-se a manifestants el 23 d'octubre de 2019 (ACN/Àlex Recolons)

Al gener d'aquest 2020, la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va decidir acusar-la per un delicte molt diferent: incitació a desordres públics.

Malgrat que la defensa de Carrasco havia demanat l'arxivament del cas, l'activista de Viladecans ha d'anar a judici, que finalment serà el dilluns que ve.

El cas Tamara i Adrià Carrasco

Carrasco va ser detinguda en una operació instruïda per l'Audiència Nacional i empresonada preventivament durant dos dies. Des del 12 d'abril del 2018 fins al 30 de maig del 2019, va estar confinada al seu municipi.

El mateix dia que la van detenir, la policia també buscava Adrià Carrasco, que es va escapar quan els agents eren a la porta de casa seva i es va exiliar a Brussel·les.

Es va dictar una ordre de recerca i captura, però igual que amb Tamara Carrasco, l'Audiència va retirar els càrrecs per terrorisme.

Però en aquell moment, Adrià Carrasco ja es feia la idea de quedar-se a viure a Brussel·les, ja que tenia una ordre de cerca i captura i si torna "el posarien en presó preventiva, al·legant risc de fugida".

Ara, Tamara Carrasco s'enfrontarà a un judici i "defensarà els seus drets (i els de tots)". Ho va manifestar al gener: "Poder declarar davant d'un jutge, cosa que no he tingut oportunitat de fer fins ara, malgrat de tot el linxament mediàtic."

ARXIVAT A:
CDRJudicial
Anar al contingut