Aixecat el confinament de Tamara Carrasco després d'un any per ser "desproporcionat"
L'activista Tamara Carrasco a Viladecans, el dimarts 9 d'abril del 2019 (ACN)

Aixecat el confinament de Tamara Carrasco després d'un any per ser "desproporcionat"

El 10 de maig, la seva defensa va demanar l'aixecament de la mesura cautelar dictada fa més d'un any per l'Audiència Nacional

RedaccióActualitzat

Tamara Carrasco ja no està legalment confinada en el seu municipi, Viladecans. Des d'aquest dimarts ha recuperat la llibertat de desplaçament, que des de fa més d'un any només podia exercir per anar a treballar. A més, un cop per setmana s'havia de presentar en el jutjat de Gavà.

La decisió del jutge arriba gaire bé tres setmanes després que la demanés el seu advocat, Benet Salellas, amb l'argument que era del tot "desproporcionada", un argument que el jutge recull en la seva decisió.

Carrasco estava confinada des del 12 d'abril del 2018. Dos dies abans, "deu homes amb passamuntanyes i armes llargues", de la Guàrdia Civil, van anar a detenir-la a casa seva, per ordre de l'Audiència Nacional. La fiscalia la va acusar de rebel·lió, sedició i terrorisme.

 

 

L'Audiència Nacional va contradir la fiscalia i només va acusar Carrasco de desordres públics. Tampoc va acceptar la pena de presó que demanava el fiscal i va deixar-la en llibertat amb mesures cautelars, que ara ha aixecat un jutge.

Al novembre, l'Audiència va desestimar el cas, però va mantenir el confinament. Des d'aleshores, el cas estava pendent de trobar jutjat.

Al final, serà el jutjat número 24 de Barcelona el que investigarà l'acusació de desordres públics.

ARXIVAT A:
CDR
Anar al contingut