L'actriu Whoopi Goldberg
L'actriu Whoopi Goldberg

Suspenen Whoopi Goldberg d'un programa per dir que l'Holocaust "no és qüestió de raça"

L'actriu i presentadora, que ja s'ha disculpat, va argumentar que "és gent blanca matant gent blanca"

Juli Rodés AlmerActualitzat

Whoopi Goldberg, actriu i copresentadora del programa "The View", ha estat suspesa durant dues setmanes per un comentari sobre l'Holocaust que va fer aquest dilluns.

La decisió l'ha presa i anunciada personalment la presidenta de la cadena ABC News, Kim Godwin.

En una breu declaració publicada a les xarxes socials, Godwin explica que, "amb efecte immediat", suspèn Goldberg durant dues setmanes "pels seus comentaris erronis i feridors".

"Tot i que la Whoopi s'ha disculpat, li he demanat que es prengui temps per reflexionar i conèixer l'impacte dels seus comentaris", afegeix.

El missatge acaba expressant la "solidaritat" de "tota l'organització d'ABC News" amb "els nostres col·legues jueus, amics, familiars i comunitats".

Goldberg va fer el comentari que ha dut a la seva suspensió temporal durant una tertúlia en què es comentava la decisió d''un institut de Tennessee de retirar el còmic "Maus" del pla d'estudis del vuitè curs, equivalent a segon de l'ESO (alumnes de 13 i 14 anys).

Tot i que és una obra de referència, guanyadora d'un Premi Pulitzer, que explica l'Holocaust com una faula en què els nazis són gats i els jueus són ratolins, el consell escolar, tanmateix, va valorar que el llenguatge "aspre" i el fet que hi surti el dibuix d'una dona nua converteixen "Maus" en una obra "censurable".

"Siguem sincers, l'Holocaust no és una qüestió de raça", va afirmar la guanyadora d'un Oscar per "Ghost". "És la inhumanitat dels homes amb els homes, gent blanca matant gent blanca", va afegir.

L'afirmació de Goldberg ha sublevat grups jueus i altres entitats que s'han afanyat a corregir-la.

"No, Whoopi Goldberg, l'Holocaust va ser l'aniquilació sistemàtica dels jueus per part dels nazis, que els consideraven una raça inferior", li ha respost Jonathan Greenblatt, cap executiu de la Lliga Antidifamació, una organització que lluita contra l'antisemitisme.

Quan va saber que estaria suspesa dues setmanes, Goldberg ja havia demanat perdó dues vegades per televisió, una el mateix dilluns al vespre en el programa "The Late Show" de la mateixa cadena, i l'endemà al matí en la següent edició de "The View".

També a Twitter, amb un missatge en què reconeix que "hauria hagut de dir que té a veure amb totes dues coses", el racisme i la inhumanitat, i es fa ressò de les paraules de Greenblatt.

Goldberg tanca el missatge declarant que els jueus sempre han tingut i tindran el seu suport, i que lamenta el dany que ha causat.

 

ARXIVAT A:
Holocaust
Anar al contingut