Panticosa

Sobreviuen després d'estimbar-se per un barranc a Panticosa

Aquesta tarda de diumenge ha estat de celebració per a tota la familía. El divendres a la tarda baixaven en cotxe del balneari de Panticosa, al Pirineu d'Osca, i els va començar a nevar fort. En un revolt amb plaques de gel van perdre el control del vehicle, i en trencar-se la tanca metàl·lica van caure per un barranc.

RedaccióActualitzat
Francisco Perianes i Raquel Martín-Mora expliquen la seva experiència: "El cotxe, per inèrcia, va seguir, però va caure cap a l'esquerra i vam fer moltes voltes de campana." La sort va fer que un arbre aturés la caiguda del 4x4, però qualsevol moviment podia ser perillós. Per això van optar perquè ells, i sobretot els nens, mantinguessin la calma.

"Vaig veure que a sota no hi havia res, veia un precipici 20 metres cap a baix. Feia molt de fred i tractàvem de resguardar-nos-en com podíem, i vam començar a cantar, a cantar i recordar coses del col·le, el que faríem a l'estiu", explica la Raquel.

Tota aquesta preocupant escena -per si fos poc- la van viure el germà i la cunyada de la Raquel, que anaven en un altre cotxe darrere d'ells. La Yolanda Moreno ho recorda amb certa angoixa: "Vèiem que els perdíem, però els perdíem en tots els sentits. Si els nens no haguessin anat com han d'anar, amb la cadireta i ben lligats, els grans igual, amb els cinturons corresponents, probablement, tal com ha anat no estaríem igual".

Ells van trucar a la Guàrdia Civil, que al cap de 25 minuts va arribar i van decidir no esperar els equips de rescat de muntanya i els van treure amb una corda d'arrossegar cotxes avariats. Tots quatre tenen clar que han tingut molta sort.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut