Els lladres van tallar quilòmetres de cable telefònic per separar-ne el coure i revendre'l (Mossos)

Sis detinguts per robar 35 quilòmetres de cable telefònic per revendre'n el coure

Els robatoris van deixar incomunicats més de 6.000 usuaris de l'Alt Empordà, el Bages i la Segarra

RedaccióActualitzat

Detingudes sis persones acusades de robar 35 quilòmetres de cable telefònic a l'Alt Empordà, el Bages i la Segarra

Amb aquesta acció van deixar sense servei telefònic durant dies a més de 6.000 usuaris de poblacions de les zones rurals d'aquestes comarques. Amb l'agreujant de causar greus perjudicis de seguretat i assistència bàsica, com ara deixar inactius els polsadors d'emergències de persones amb necessitats d'atenció especial.

En total haurien sostret unes 17 tones de coure, que els haurien comportat un benefici superior als 72.000 euros un cop venut.

 

La investigació es va iniciar l'any 2018 després d'una cinquantena de robatoris de cable telefònic en diferents punts de la demarcació de Girona. Els Mossos d'Esquadra van comprovar que dos dels suposats integrants del grup eren els propietaris d'una empresa de reciclatge de metalls de Montcada i Reixac i aquesta va ser la pista que va permetre desmantellar tota la xarxa.

 


Els lladres, per no aixecar sospites, falsejaven els llibres de registre de l'empresa i les factures per tal que no constessin les quantitats reals de metall venut, ni tampoc els diners obtinguts en les operacions de compravenda.

Les sostraccions sempre es cometien de nit, els lladres escollien zones boscoses properes a carreteres secundàries i on les línies telefòniques fossin al costat de la via.

Els detinguts, després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb mesures cautelars.

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut