Catalunya

Sis camions de gran tonatge bolquen per cops de vent a l'AP-7 i a la Nacional 340

Els forts vents seguiran bufant fins aquest dissabte a la tarda, tot i que en menor intensitat i amb una afectació menor al territori, tot i que encara es podrien registrar cops de vent de 120 quilòmetres per hora en els dos extrems del país. Pel que fa al Pla Neucat, l'alerta per nevades s'ha desactivat, tot i que es manté el risc d'allaus a Lleida. Les comarques de l'Ebre són les més afectades pel vent. En les últimes hores han bolcat sis camions de gran tonatge, a l'autopista AP-7 i a la Nacional 340. També hi ha hagut molts desperfectes en arbrat i mobiliari urbà. A Alcanar ha volat una part del sostre del poliesportiu. Des de dijous a la tarda, els bombers han fet més de 230 sortides pel vent, sobretot a poblacions del sud de Catalunya. A l'Empordà també ha bufat fort la tramuntana, amb alguns cops que han arribat als 170 quilòmetres per hora.

Actualitzat
Protecció Civil demana extremar la precaució si es fan activitats a l'aire lliure. També recorda als propietaris de vaixells que assegurin els amarratges, i als ajuntaments que estiguin al cas de l'enllumenat, el mobiliari urbà, els contenidors, les tanques i l'arbrat.

Risc d'allaus al Pirineu


L'Institut Geològic de Catalunya ha alertat del risc marcat que es produeixin allaus al Pirineu occidental i l'oriental. A la Vall d'Aran i la franja nord del Pallars el perill d'allaus és fort, tot i que a cap zona s'esperen precipitacions.

Al Pirineu oriental els gruixos de neu a oscil·len entre els 15 i 50 centímetres, i es concentren especialment en els canals del Cadí, on poden arribar als 150 centímetres, mentre que al Pirineu occidental, els gruixos a Aran varien entre 175 i 290 centímetres i a la resta de sectors, entre els 30 i els 150.
 
Les temperatures poden pujar notablement a partir d'aquest dissabte, de manera que el perill evolucionarà en lleuger descens.

Poques estacions d'esquí obertes

El fort vent que bufa al nord del país ha obligat a tancar bona part de les pistes d'esquí del Pirineu de Lleida, on les ràfegues de vent han superat els cent quilòmetres per hora. Els complexos, però, confien a recuperar la normalitat aquest dissabte.

A l'estació del Port del Comte, al Solsonès, han tingut aquest divendres el dia més ventós de la temporada i només hi ha oberta la zona de debutants.
 
Boí Taüll i Vaquèira també han obert només les parts més baixes de les estacions, mentre que al Pallars Sobirà han tancat per seguretat Espot, Portainé i Tavascan. El director de Tavascan, Xavier Solé, ha comentat que, un cop el vent amaini, les condicions de la neu seran immillorables.
 
A l'estació aranesa de Vaquèira s'hi ha acumulat mig metre de neu nova en les últimes 24 hores.

Carreteres afectades per la neu

La neu ha obligat a tallar les carreteres que uneixen Castellar de n'Hug amb Toses i la de Guardiola de Berguedà a Bagà, i el port de la Bonaigua.
Anar al contingut