La policia va interrompre la conferència que Anna Gabriel feia a Vitòria (EFE)
La policia va interrompre la conferència que Anna Gabriel feia a Vitòria (EFE)

La suspensió de l'acte d'Anna Gabriel per l'1-O a Vitòria, il·legal segons un jutge

Per la justícia basca no es pot considerar un acte de campanya i prevalen els drets de reunió i la llibertat d'expressió

Actualitzat

Un jutjat de Vitòria ha considerat il·legal la interrupció, per part de la policia, de l'acte que l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel va fer a Vitòria el setembre de l'any passat.

El govern espanyol va demanar suspendre'l perquè considerava que formava part de la campanya de l'1-O, quan el Constitucional ja l'havia suspès.

En canvi, la justícia diu ara que no es pot considerar un acte de campanya perquè justament l'alt tribunal ja havia suspès la consulta. Pel jutjat, prevalen 2 drets fonamentals: el de reunió i el de llibertat d'expressió.

"El dret fonamental de reunió i de llibertat d'expressió, igual que el pluralisme polític, són essencials i prioritaris en una societat democràtica."

"El concepte de neutralitat com l'entén la delegació del govern espanyol és contrari als principis bàsics d'una democràcia deliberativa."

 

A través d'un comunicat, la CUP ha valorat "molt positivament" la sentència perquè considera que es reconeix la vulneració dels drets que hi va haver per l'1-O a Catalunya.

"Ha de prevaldre sempre l'exercici dels drets i llibertats més fonamentals i suposa també reconèixer l'ambient de vulneració massiva de drets que vam viure els catalans i catalanes en les setmanes prèvies de l'1 d'octubre".

Acte interromput

El 15 de setembre de l'any passat, la policia municipal de la capital basca va interrompre la conferència que pronunciava l'aleshores portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, quan feia 50 minuts que parlava. El jutge l'havia suspès aquell mateix matí

Cinc agents de la policia local van irrompre al mig de la xerrada que es feia al Centre Cívic Aldabe després de lliurar l'ordre judicial als organitzadors, la plataforma AsCatasuna.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Referèndum 1-OCUP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut