La façana per on els estudiants van proferir els crits masclistes contra les alumnes del col·legi major proper (EFE/Rodrigo Jiménez)
La façana per on els estudiants van proferir els crits masclistes contra les alumnes del col·legi major proper (EFE/Rodrigo Jiménez)
Madrid

"Se'ns en va anar de les mans", la disculpa dels nois del col·legi major Elías Ahuja

En una carta adreçada a les estudiants del col·legi major Santa Mónica, asseguren que tot va ser "una broma de mal gust" i es comprometen a "canviar la seva conducta"

RedaccióActualitzat

Els residents del col·legi major Elías Ahuja de Madrid han enviat un comunicat disculpant-se pels crits masclistes que van fer ara fa una setmana a les companyes del col·legi major Santa Mónica, situat a l'edifici del davant.

Les imatges d'un jove cridant "Putes, sortiu dels vostres caus com conilles. Sou unes putes nimfòmanes. Us prometo que follareu totes a la 'capea'" es van viralitzar en poques hores.

A la carta, els estudiants es comprometen a "canviar la seva conducta" a partir d'ara. Asseguren que l'actuació dels nois que apareixen al vídeo "no representen els valors i l'educació" que s'imparteix al centre, que ha estat, diuen "exemplar".

La missiva està adreçada a les estudiants del col·legi major Santa Mónica i l'ha difós l'orde de Sant Agustí, que gestiona el centre masculí.

Els estudiants hi fan constar que els crits "van ser una broma de mal gust" que "se'ns en va anar de les mans". Són conscients, diuen a la carta, que han de mostrar el seu penediment pels fets, com a "primer pas". També volen deixar constància que "no tots els col·legials van participar" en els crits i les amenaces masclistes contra les noies, i que els que sí que ho van fer "n'estan molt penedits".

Agraeixen les mostres de suport públiques que han rebut d'algunes estudiants del Santa Mónica i demanen que "no es faci malbé l'amistat i la confiança que tenim des de fa tants anys".

Amb disculpa pública o sense, la fiscalia ha obert una investigació per estudiar si els càntics masclistes de desenes de residents de l'Elías Ahuja es poden considerar un delicte d'odi.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Violència masclistaMasclisme Delicte d'odi
Anar al contingut