El conseller Santi Vila, aquest dimecres, en unes declaracions a la Pera, al Baix Empordà.
Santi Vila admet que els alcaldes tenen raó quan es queixen de la brutícia acumulada a les lleres.
La Pera

Santi Vila anuncia una partida pressupostària de 200.000 euros per netejar els boscos

La Generalitat dóna la raó als alcaldes que s'han queixat per l'incendi del Baix Empordà d'aquests dies i anuncia que destinarà 200.000 euros per netejar rieres i lleres. Ho ha confirmat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que ha assegurat que és "imprescindible que els municipis facin franges de protecció entre la zona habitada i el bosc".

RedaccióActualitzat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat des del Baix Empordà una partida pressupostària destinada a la neteja i manteniment de les lleres dels rius. Una inversió que podria satisfer les reclamacions dels alcaldes de la zona de retirar els arbres caiguts per evitar riscos d'inundacions.

Vila reconeix que "els alcaldes tenen raó quan diuen que el govern de Catalunya ha de ser encara més actiu amb relació al manteniment de les lleres dels nostres rius". En aquest sentit, el conseller ha afegit: "Ja n'érem coneixedors. El pressupost, que en aquests moments ja està en tràmit parlamentari, contemplava una partida important per afrontar la neteja de lleres de 200.000 euros. Així ho farem". El conseller ha dit que els primers resultats ja es podran veure el primer trimestre del 2014.

Santi Vila també ha demanat, però, als municipis que facin els deures i ha dit que és "imprescindible" que els pobles, en els seus plans municipals, garanteixin que hi hagi franges de protecció entre les zones habitades i les àrees boscoses.

Anar al contingut