Madrid

Sancionat un comandant per riure's dels comentaris masclistes d'un tinent

El Suprem confirma la sanció contra un comandant de l'exèrcit, que perd el destí per haver tolerat les paraules denigrants d'un tinent sobre una companya

RedaccióActualitzat

El Suprem ha confirmat la sanció de pèrdua de destí a un comandant de l'exèrcit espanyol per haver tolerat els comentaris masclistes d'un subordinat seu. 

Concretament, els d'un tinent que va dir sobre una companya tinent, en un aeròdrom a Galícia:

"No et preocupis, no es fixaran en les seves errades pel fet de ser dona. Si desfilés jo, sí que s'hi fixarien, però en el cas d'ella es fixaran en altres coses."

El comandant no només no va censurar el seu subordinat, sinó que tots dos van riure amb aquestes paraules. I el tinent encara va afegir més llenya al foc, opinant sobre la seva companya:

"El seu progrés professional dins de la Unitat és degut a la seva condició femenina. Amb la faldilla, els talons i el somriure, aconsegueix tot el que vol."


El comentari el va fer un intent durant un assaig militar a l'Aeròdrom Militar de Santiago de Compostel·la, el 2015.

Primer, l'exèrcit de l'Aire va sancionar el comandant per una falta greu. Després, el Tribunal Militar Central va confirmar la sanció. I ara ho ha fet el Suprem, que ha confirmat que els comentaris sobre la tinenta eren denigrants.

ARXIVAT A:
Masclisme Exèrcit espanyolJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut