Pedro Sánchez assegura que els resultats de les eleccions andaluses reforcen el seu compromís de defensar la Constitució i la democràcia (Reuters)
Pedro Sánchez assegura que els resultats de les eleccions andaluses reforcen el seu compromís de defensar la Constitució i la democràcia (Reuters)
Madrid

Sánchez promet "defensar la democràcia enfront de la por", després del 2D

El president espanyol afirma que "continuaran impulsant un projecte regenerador i europeista"

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha promès, a través de Twitter, que el seu govern "defensarà la Constitució i la democràcia enfront de la por". És la primera reacció del president espanyol després dels resultats de les eleccions andaluses, que, tot i guanyar, han suposat un revés per al PSOE i la irrupció amb força dels ultradretans de Vox a les institucions. Aquesta és l'opinió del cap de l'executiu espanyol després del 2D:

 

 

L'afirmació de Sánchez de continuar impulsant "un projecte regenerador i europeista" sembla allunyar les hipòtesis d'unes eleccions generals anticipades, tal com li reclamen PP, Cs i Vox.

Calvo: "Tenim l'obligació de dialogar i trobar estabilitat"

 

Carmen Calvo diu que cal dialogar i trobar estabilitat a Andalusia davant la irrupció de Vox (EFE)

 

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, també s'ha referit als comicis andalusos. Abans de participar en un acte a Madrid, Calvo ha reconegut que no eren els resultats que el PSOE volia i que ara tenen "l'obligació de dialogar i trobar estabilitat". Un diàleg que, segons la vicepresidenta, cal potenciar com més aviat millor, tenint en compte l'entrada de Vox a les institucions, un partit que "basa el seu ideari en una mesura importantíssima, com és desmuntar els 40 anys de democràcia i Constitució".

La número dos de l'executiu espanyol ha fet aquesta valoració dels comicis:

"Som el partit amb més suport i el que té l'obligació de, dialogant, oferir a Andalusia estabilitat i futur; això és el que farem perquè és el que han dit les urnes, tot i que ahir reconeixia la secretària general i nosaltres mateixos que no era el resultat que volíem tenir. (···) Les urnes manen i els ciutadans col·loquen cadascú al seu lloc. [I al PSOE l'han col·locat en un lloc] de molta responsabilitat i, en aquesta responsabilitat, l'organització respondrà."

 

ARXIVAT A:
EleccionsAndalusiaPSOEPedro SánchezVoxSusana Díaz
Anar al contingut