Sánchez-Camacho hauria mentit a la jutge i al Parlament sobre el dinar de La Camarga

Ho afirma "Público", que també desvela un testimoni fals per incriminar Felip Puig en un cas de comissions il·legals i promet més revelacions sobre el joc brut contra l'independentisme. Puig reclama a la Fiscalia que actuï.

RedaccióActualitzat

Dues setmanes després de publicar-se que l'exlíder del PP a Catalunya i actual vicepresidenta del Congrés dels Diputats, Alícia Sánchez-Camacho, va ser qui va portar al ministeri de l'Interior l'operació Catalunya, la senadora popular ha parlat per dir, de manera molt breu, que no hi ha res de nou:

"No hi ha res nou. D'això se n'ha parlat moltes vegades".

Sánchez-Camacho, hauria mentit al jutge i al Parlament sobre el famós dinar al restaurant La Camarga amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, segons afirma aquest dimarts el diari digital "Público". Les gravacions fetes públiques pel diari mostren que el dinar l'hauria pagat per avançat l'agència de detectius Método 3 per encàrrec de Sánchez-Camacho, que també hauria encarregat la gravació.

Sánchez-Camacho sempre ha negat fins i tot que sabés que l'estaven gravant, i ho va dir en una declaració judicial davant de la jutge Elisabeth Castelló i també davant d'una comissió d'investigació al Parlament de Catalunya. Pel que fa al pagament del dinar, la seva versió va ser que no el va pagar ella perquè tenia un acord genèric amb el restaurant perquè les factures les pagués directament el partit.

♦ Indemnitzen amb 20.000 euros Sánchez-Camacho per la publicació del dinar de La Camarga

 

 

"Público" promet més informacions reveladores

Carlos Enrique Bayo, responsable de les informacions sobre l'anomenada operació Catalunya a Público, ha assegurat al programa "Més324" que el que publicaran els pròxims dies "serà més gros". Segons ha dit, demostrarà que s'estan canviant fiscals i jutges per protegir el comissari Villarejo i altres policies implicats.

"Estem demostrant que s'ha fet tot un joc brut des de les clavegueres del Ministeri de l'Interior i que s'estan canviant les estructures del poder judicial per ocultar-ho. Si el Congrés dels Diputats no actua, em semblarà gravíssim en democràcia."

La policia hauria forçat testimonis falsos

En els últims dies, Público també ha revelat altres converses que, segons afirmen, proven que la trama policial hauria intentat forçar testimonis falsos per incriminar polítics catalans.

En concret, una víctima hauria estat François Seroux, un empresari francès que hauria explicat al director de l'agència d'investigació Método 3, Francisco Marco, que l'havien utilitzat per incriminar l'exconseller de la Generalitat Felip Puig. Segons la gravació difosa per Público, l'haurien forçat a explicar a la UDEF que Puig li havia demanat una comissió d'un 5% per adjudicar-li una obra al port de Barcelona. 

En la gravació, Seroux acusa l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz d'haver-lo "utilitzat". Seroux va arribar a denunciar un suposat cas de corrupció de l'exconseller Felip Puig. Una acusació que va quedar arxivada per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per falta de proves.

 

 

Felip Puig exigeix a la fiscalia "iniciatives immediates"

En relació amb aquestes revelacions de Público, l'exconseller Felip Puig ha reclamat a la fiscalia que actuï. Entrevistat aquest dimarts a "El Matí de Catalunya Ràdio", Puig ha exigit la mateixa rapidesa que en altres casos.

 "M'agradaria que el zel que està demostrant la fiscalia en processos democràtics ho fes en declaracions i actuacions com aquesta. Estic convençut que, en un estat normal de dret, les declaracions que ahir es van conèixer d'aquest senyor portarien a les iniciatives immediates de la fiscalia."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut