Madrid

Els delictes sexuals a menors no prescriuran fins que la víctima tingui 30 anys

El govern espanyol amplia el termini de prescripció dels delictes més greus contra menors

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha aprovat l'avantprojecte de llei orgànica de protecció integral a la infància i l'adolescència davant la violència que amplia el termini de prescripció dels delictes més greus contra menors fins que la víctima compleixi 30 anys, actualment es compta a partir dels 18 anys.

Ho ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant l'última compareixença de l'any després de la reunió del Consell de Ministres, i ha recordat que era un compromís personal que va assumir amb les organitzacions que treballen en defensa dels drets de la infància:

"És un avantprojecte que incorpora l'edat amb un agreujant genèric, s'amplia el temps de prescripció dels delictes més greus, s'endureixen les condicions per a l'accés al tercer grau, a la llibertat condicional i als permisos penitenciaris."

A més, ha valorat que la norma intenta combatre la reincidència incorporant programes per a aquests interns condemnats.

El president del govern espanyol ha ressaltat que l'avantprojecte "crea nous tipus delictius per evitar la impunitat de conductes realitzades a través de mitjans tecnològics i de comunicació".

La norma, que modifica 11 lleis, incorpora una definició àmplia de violència que abasta qualsevol tipus de maltractament físic, psicològic i emocional, inclosos els càstigs físics o el tracte negligent, i pretén convertir la infància en un bé col·lectiu que mereix especial protecció.

El text aprovat aquest divendres, a proposta dels ministeris de Sanitat, Consum i Benestar Social, i Justícia i Interior, inclou un nou catàleg de delictes comesos a través d'internet que incorpora la incitació al suïcidi, a cometre infraccions sexuals o la promoció de trastorns alimentaris.

Els centres escolars disposaran de protocols per a la prevenció, detecció i actuació davant casos de violència, així com amb un coordinador de benestar i protecció encarregat de vigilar la correcta aplicació dels mateixos. També es desenvoluparan protocols en els àmbits sanitaris, esportius i de lleure.

S'estableix el deure de qualsevol persona que adverteixi una situació de desprotecció, risc o violència sobre un menor a comunicar-ho davant l'autoritat competent. I si els fets poguessin ser constitutius de delicte, a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, al Ministeri Fiscal o a l'autoritat judicial.

ARXIVAT A:
MenorsAgressió sexual
Anar al contingut