Alba Vergés i Ada Colau visiten el Casal de Gent Gran Josep Tarradellas del Raval
Alba Vergés i Ada Colau visiten el Casal de Gent Gran Josep Tarradellas del Raval

Salut prorroga les restriccions a Barcelona i 15 municipis més de l'àrea metropolitana

S'amplien 15 dies més les mesures contra la Covid-19, com la prohibició de fer reunions de més de deu persones, la limitació del 50% de bars i restaurants, entre d'altres

Roger FontellesActualitzat

El Departament de Salut prorroga 15 dies les restriccions contra la Covid-19 a Barcelona i quinze municipis més de l'àrea metropolitana. Així ho ha confirmat en el cribratge de test PCR al barri del Raval la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa, al costat de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau:

"S'allargaran les restriccions de Barcelona i a quinze municipis de l'àrea metropolitana, perquè creiem que la situació, encara que està força estabilitzada, ho està en uns nivells molts més alts del que ens agradaria tenir i que ens donaria més tranquil·litat en les activitats quotidianes. Per això cal encara ser molt cautes i prevenir. Fer aquelles activitats més imprescindibles i deixar aquelles que siguin evitables per a més endavant"

Les mesures establertes fa dues setmanes, que acabaven inicialment avui, recomanen limitar la mobilitat i els contactes als estrictament imprescindibles.

Es mantenen, per tant, la prohibició de fer reunions de més de deu persones i la limitació del 50% d'aforament en bars i restaurants, tant a les terrasses com a l'interior dels locals, entre altres mesures. Les activitats culturals i esportives es limiten al 50% de l'aforament i a les cerimònies religioses, al 30%.

Ja s'han fet més de 400 PCR al Raval

Salut preveia fer unes 500 proves avui, xifra que a falta de confirmació final sembla que no arribarà, però la consellera ha destacat que aquests cribratges no només són útils pels test que s'efectuen, sinó també per la informació que brinda als veïns que s'acosten a les instal·lacions.

El cribratge massiu que ha començat a les 10.00  d'aquest dimarts al Casal de Gent Gran Josep Tarradellas, per a quatre seccions censals del barri del Raval, finalment s'ha ampliat a tot el Raval Nord, després d'un matí poc concorregut, amb alguns moments en què no hi havia ningú fent cua.

Vergés ha agraït la implicació de l'Ajuntament de la capital catalana, i en particular el personal de districte, que s'ha encarregat de dur a terme una tasca informativa en diferents idiomes.

Ada Colau, al seu torn, ha llançat "un missatge de confiança", tot i que també ha alertat que "no ens podem relaxar".

Alba Vergés i Ada Colau visiten el Casal de Gent Gran Josep Tarradellas del Raval
Alba Vergés i Ada Colau visiten el Casal de Gent Gran Josep Tarradellas del Raval (ACN / Miquel Codolar)

890 positius en les últimes 24h

Catalunya ha sumat 1.266 nous casos de covid-19 confirmats per PCR, que eleven la xifra total als 124.120, segons l'últim balanç del Departament de Salut. Són 890 positius més que els reportats fa 24 hores. La xifra de casos amb totes les proves és de 147.562 (1.328 més en les últimes hores).

Des de l'inici de la pandèmia, han mort 13.173 persones per coronavirus a Catalunya, 14 més que en el darrer balanç. Els ingressats als hospitals baixen en 18 persones i són ara 792. D'aquests, 130 estan a l'UCI, 12 menys que fa 24 hores. El risc de rebrot baixa sis punts i és de 157,03, mentre que la velocitat de propagació baixa lleugerament de 0,97 a 0,95.

ARXIVAT A:
Coronavirus Ada ColauAlba VergésSalut
Anar al contingut