Pla mitjà d'una noia fumant a una terrassa de Barcelona. Imatge del 18 d'agost de 2020. (Horitzontal)
Una noia fumant a una terrassa de Barcelona (ACN)

Barcelona, part de l'àrea metropolitana i Ponent, també amb les terrasses al 50%

Aforament dels locals i les terrasses reduït a la meitat, distàncies de metre i mig i dos metres, i un màxim de deu persones per taula o grups de taules

RedaccióActualitzat

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) de dimarts conté dues resolucions per les quals es prorroguen i s'amplien les restriccions sobre la prestació de serveis en determinats àmbits territorials, concentrats, sobretot, en les comarques de Ponent i l'àrea metropolitana de Barcelona, els dos territoris amb més risc de rebrot de la Covid-19 (EPG). Més de mig centenar de municipis en total.

El document prorroga tota una sèrie de recomanacions pel que fa a desplaçaments personals, mesures de prevenció i higiene en centres de treball, limitacions per al comerç minorista, actes religiosos, reunions i trobades familiars o activitats culturals.

La resolució també decreta que tots els establiments d'hostaleria i restauració compresos en les regions sanitàries assenyalades han de garantir que el consum es doni en taula mentre es limita l'aforament al 50% de l'autoritzat, i s'imposa una distància d'un metre i mig entre taules o agrupacions de taules, en les quals no hi podrà haver més de deu persones.

En paral·lel, la resolució limita la capacitat d'ocupació de les terrasses a la meitat i estableix la distància entre taules en dos metres amb la mateixa restricció pel que fa al límit de persones assegudes. A més, s'imposa com a hora límit de tancament la una de la matinada, així com que no es puguin admetre nous clients a partir de les 12 de la nit.

Tot plegat ha d'estar indicat en llocs visibles i s'ha de prioritzar, sempre que es pugui, el servei a domicili i les comandades per emportar. La mesura es fa extensible als espais comuns dels establiments hotelers.

Augment del risc de rebrot

Aquestes mesures arriben en un context de risc molt alt de rebrot i a l'alça i de la pitjor setmana del mes d'agost en aquest sentit. Un índex de risc que lidera clarament la regió sanitària de Lleida, on l'última quinzena s'ha incrementat l'EPG en més de 50 punts, i amb la comarca de la Noguera al capdavant amb un índex EPG de més de 800 punts.

Aquesta tendència a l'alça també s'ha mantingut a les regions sanitàries de Barcelona ciutat i Barcelona sud. Tot plegat a dues setmanes i escaig de començar el curs escolar.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut