Una professional de la salut és vacunada a l'Hospital Josep Trueta de Girona (Cedida a l'ACN)

Salut preveu la vacunació massiva al juny: "Si pot ser abans, estarem preparats"

Es preveu que a finals de maig ja estaran vacunades les persones de risc i les més vulnerables

RedaccióActualitzat

Salut vol poder començar a vacunar la població general a principis de juny. Preveu que llavors ja haurà subministrat la vacuna a més de dos milions de persones, les més vulnerables, un 27% de la població.

Si arriben les dosis previstes de les diferents vacunes, les de Pfizer, Moderna i AstraZeneca, i aviat també les de Janssen i Novavax, es podria tenir vacunada la població més gran i vulnerable a finals de maig, per començar a principis de juny la vacunació general.

És el que ha avançat en una entrevista a Catalunya Informació la subdirectora de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas. "Jo situaria la vacunació de la resta de la població al mes de juny. Ja hauríem vacunat un percentatge molt important de la població, ja hauríem vacunat als més de risc i ens podríem dedicar a completar la vacunació a la resta de la població".

La consellera de Salut, Alba Vergés, ho ha confirmat en una roda de premsa. Ha dit que la vacunació a la població en general es farà "com abans, millor". Ha afirmat, fins i tot, que "si pot ser abans del més de juny, estarem preparats". Ha assegurat que "tan bon punt hi hagi les dosis suficients i disponibles, muntarem tots els dispositius per poder fer en el menor temps possible la vacunació massiva".
 

D'altra banda, Vergés ha tornat a insistir que la revisió de les restriccions haurà de fer-se amb contenció perquè la pressió als hospitals continua sent molt alta. "No volem especular fins que no hi ha totes les decisions preses i estem mirant-ho tot. Estem intentant trobar l'equilibri sent molt conscients que, malgrat que estem millorant epidemiològicament, assistencialment encara continuem tocats amb 639 persones ingressades."

La consellera ho ha dit durant la presentació del nou espai hospitalari del Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona, per a pacients amb COVID-19, gestionat pel Vall d'Hebron.


La vacuna de Janssen, a l'espera de llicència

L'Agència Europea del Medicament ha rebut aquest dimarts una sol·licitud oficial de la farmacèutica Janssen, filial de la nord-americana Johnson&Johnson, per estudiar la possibilitat que la Comissió Europea li doni una llicència d'ús condicional de la seva vacuna contra la Covid.

El regulador europeu, que ha donat llum verda fins ara a les vacunes de Pfizer/BioNTech, Moderna i AstraZeneca, estudiarà aquesta petició "segons un calendari accelerat", perquè ja ha començat al desembre a analitzar en temps real les dades sobre l'eficàcia, la seguretat i la qualitat de la vacuna de Janssen per avançar feina.
 

El Comitè de Medicaments Humans espera poder concloure l'anàlisi de tot el paquet de dades d'aquest antídot a mitjans de març, sempre que la informació presentada per Janssen sigui "suficientment completa i sòlida" com per autoritzar-ne l'ús en tots els països europeus al mateix temps i en les mateixes condicions.

 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19SalutAlba Vergés
Anar al contingut