Sabadell crea un Servei d'Atenció i Acompanyament LGTBI per donar suport a aquests col·lectius i combatre la discriminació

ACN Sabadell.-L'Ajuntament de Sabadell ha incorporat un servei específic d'Atenció i Acompanyament LGTBI, que oferirà informació, assessorament i acompanyament a persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGTBI), així com a individus del seu entorn proper, professionals de diferents àmbits i entitats. En aquest marc, facilitarà el coneixement dels recursos amb què compta el territori per donar resposta a aquests col·lectius, promourà el respecte a la diversitat i donarà suport específic en casos de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere. El nou servei s'ubica a les dependències municipals del carrer de Vidal, on també té la seu el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD). D'aquesta manera, s'ha conformat tot un espai global de Gènere, Feminismes i LGTBI.

La posada en marxa d'aquesta eina és fruit d'un acord amb la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat.El nou servei actuarà en aquest casos, però també facilitarà informació i suport a qualsevol persona de la ciutat que necessiti d'assessorament o acompanyament en relació amb la diversitat afectiva sexual i de gènere; a familiars, amistats o parelles de persones LGTBI o a professionals de diferents camps (salut, educació, esports, entre d'altres).

Anar al contingut