Rubalcaba en un acte on ha conversat amb 50 estudiants i llicenciats. (Foto: EFE)
Rubalcaba en un acte on ha conversat amb 50 estudiants i llicenciats. (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba proposa "forçar" un primer contracte per llicenciats

El candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, reconeix que un dels principals problemes del mercat laboral espanyol és que els joves trobin la seva primera ocupació. Per això, Rubalcaba vol potenciar les pràctiques en empreses i ha parlat d'estudiar mecanismes per "forçar" un primer contracte pels llicenciats, ja que considera que és més fàcil quedar-se en el mercat laboral quan s'està dins.

Actualitzat
El candidat socialista ha formulat aquest compromís durant una reunió amb 53 joves universitaris arribats de tot Espanya, en el marc d'una iniciativa anomenada "Diàlegs amb Rubalcaba", dedicada en aquesta ocasió a la universitat i l'ocupació.

Durant una primera intervenció oberta als mitjans de comunicació, Rubalcaba ha volgut refutar la teoria que "qualsevol temps passat va ser millor" i que les generacions que vénen viuran pitjor que els seus pares. El candidat socialista els ha dit als joves que no creu que pugui ser així.

"Viurem temps difícils", ha admès, però ha garantit que encara que "no sé quant durarà aquest (crisi), en sortirem".

En tot cas, Rubalcaba ha anunciat que s'ha marcat l'objectiu que en els pròxims quatre anys uns 400.000 estudiants puguin fer pràctiques en empreses.
Anar al contingut