Revetlla de Sant Joan: un màxim de 20 persones en festes particulars

Interior recomana no dur gel hidroalcohòlic a la butxaca quan es tirin petards i vigilar que les espurnes no toquin la mascareta

RedaccióActualitzat

La revetlla de Sant Joan d'aquest any 2020 serà molt diferent a la d'altres anys i estarà marcada per les restriccions obligades per evitar la propagació del coronavirus. Serà una celebració amb moltes limitacions i sense festes amb una gran assistència.

Des de la Conselleria d'Interior han explicat que, si no hi ha rebrots de la Covid-19, el 23 de juny tot Catalunya hauria d'estar ja en fase 3 de la desescalada.

En aquest context es podran fer celebracions que no siguin multitudinàries i s'haurà de fugir de les aglomeracions. No es podran fer festes amb gran afluència de públic i s'han marcat un límit d'aforaments:

- En els actes organitzats per la revetlla en un espai obert a l'aire lliure, el màxim seran 800 persones assegudes i amb les mesures de distanciament establertes.

- Si la festa és en un lloc tancat, el màxim de persones permeses serà de 80.

- En les revetlles particulars es podran reunir fins a un màxim de 20 persones.

Les celebracions multitudinàries d'altres anys no seran posibles en un Sant Joan en fase 3 de desconfinament
Les celebracions multitudinàries d'altres anys no seran possibles en un Sant Joan en fase 3 de desconfinament

El subdirector general de Protecció Civil, Sergio Delgado:

"No estaran permeses les celebracions massives habituals. En fase 3 el màxim seria una festa de 20 persones."

En aquest cas, segons explica Sergio Delgado, els responsables hauran de tenir en compte una sèrie de mesures preventives per evitar contagis del coronavirus:

"Aquestes mesures són que les persones estiguin assegudes, que es respectin les distàncies de seguretat a dos metres o que, si no, portin posada la mascareta. Tant en espais oberts com en espais tancats sempre s'ha de donar compliment a aquestes mesures que estem dient: distància, mans i mascaretes."

 

A més, des de la Conselleria d'Interior es recorda que, si s'està fent ús de material pirotècnic, molt habitual en les celebracions de la nit de Sant Joan, no es poden portar a sobre pots de gel hidroalcohòlic pel perill que puguin inflamar-se i cremar.

No s'ha de portar gel hidroalcohòlic a sobre si es tiren petards o coets
No s'ha de portar gel hidroalcohòlic a sobre si es tiren petards o coets

En les festes populars a les platges o en altres llocs amplis a l'aire lliure, les policies locals hauran de vigilar que els grups siguin d'un màxim de 20 persones i puguin mantenir la distància de seguretat amb els altres grups.

En cas que algun territori no es trobi encara en la fase 3, els veïns hauran d'adaptar la celebració de Sant Joan a les limitacions de la fase 2, és a dir, a reunions d'un màxim de 10 persones.

En les festes organitzades en espais oberts no es podrà superar una capacitat de 800 assistents asseguts i respectant la distància de seguretat
En les festes organitzades en espais oberts no es podrà superar una capacitat de 800 assistents asseguts i respectant la distància de seguretat
ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut