Troben 21 tortugues mediterrànies, en perill d'extinció, en una finca a Barcelona
Troben 21 tortugues mediterrànies, en perill d'extinció, en una finca a Barcelona

Rescaten 21 tortugues mediterrànies d'una finca de Barcelona

Els animals, que són d'una espècie en perill d'extinció, presentaven deformacions a la closca degut a la mala alimentació

Actualitzat

Els agents rurals han recuperat 21 tortugues mediterrànies, en perill d'extinció, en una finca de Barcelona. Les tortugues, que ja són en un centre de fauna, presentaven deformacions a la closca per mala alimentació

El responsable dels animals les tenia en una finca privada a Barcelona, es trobaven en unes instal·lacions a l'exterior de la propietat, en una zona enjardinada, amb refugis i obstacles per evitar la fugida de les tortugues. Diverses presentaven símptomes "d'una inadequada alimentació que els ha comportat una deformació de la closca", segons informen els Agents Rurals.

 

 

Arran d'una investigació al propietari, sota la direcció del jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, els Agents Rurals van poder entrar a la finca. Els agents del Grup de Suport de Fauna i Flora del cos van entrar a la propietat amb autorització judicial per tal de recuperar els exemplars i comprovar-ne l'estat.

Així doncs, es va poder acreditar un possible cas de tinença il·lícita de diversos exemplars de tortuga mediterrània, una espècie protegida i en perill d'extinció. La possessió en captivitat d'animals salvatges està tipificada com a delicte en el codi penal. La persona investigada no ha aportat cap mena de documentació per acreditar la tinença d'aquests animals.

Quatre de les 21 tortugues mediterrànies trobades en la propietat de Sarrià-Sant Gervasi
Quatre de les 21 tortugues mediterrànies trobades a la propietat (Agents rurals)

Les tortugues ara ja són en un centre de fauna i s'espera que, després d'una primera valoració, puguin tornar al seu medi natural.

 

La tortuga mediterrània, amenaçada

La tortuga mediterrània, "Testudo hermanni", és una espècie protegida i una de les més amenaçades de Catalunya, segons els Agents Rurals. 

S'ha popularitzat la tortuga de terra o mediterrània com a animal de companyia i això està acabant amb la població salvatge d'aquest rèptil. 

Les tortugues mediterrànies habiten en zones boscoses i amb matolls i s'alimenten gairebé exclusivament de vegetals. Viuen molts anys, de mitjana uns 60, però poden arribar a passar de 100 anys

És una espècie en perill d'extinció i està protegida a causa de les nombroses captures il·legals que se'n fan. Als Països Catalans, se'n poden trobar sobretot al Rosselló, les Balears i les Pitiüses i al País Valencià.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut