Barcelona

Remunten després de tres anys les remeses de diners que els immigrants envien a la família

Les remeses de diners que els immigrants envien als seus països han tornat a créixer després de tres anys de baixades. Tot i que la crisi es manté, els primers mesos de l'any, segons el Banc d'Espanya, les remeses van augmentar un 17% respecte al mateix període de l'any passat, un fet que es podria atribuir a l'economia submergida.

Actualitzat
El primer trimestre del 2011 han augmentat de manera notable els diners que els immigrants envien als seus països per a la família. En aquest període, ham augmentat un 17% respecte al primer trimestre de l'any passat. I es tracta de la primera pujada després de tres anys a la baixa.

La dada no deixa de sorprendre si es té en compte que el col·lectiu d'immigrants és un dels més vulnerables en època de crisi. De fet, són els més afectats per a l'atur, fins al punt que un de cada tres es troba sense feina. "Una possible interpretació és que està augmentant l'economia irregular", tal com explica Josep González Calvet, professor d'Economia de la Universitat de Barcelona, que afegeix que és gent "molt més disposada a acceptar feina en condicions no del tot legals".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut