Grafiti als carrers de Calcuta, a l'Índia, un dels tres països més afectats per la Covid
Ginebra

Rècord de morts per coronavirus al món: 13.997 en un sol dia

Els Estats Units acumulen gairebé una quarta part dels casos mundials de Covid i han superat els 20 milions de contagis des de l'inici de la pandèmia

Yasmin Córdoba SchwanebergActualitzat

L'Organització Mundial de la Salut ha notificat que l'últim recompte global de morts per coronavirus, fet aquest dijous 31 de desembre, arriba a 13.997 en 24 hores, la xifra més alta des de l'inici de la pandèmia.

Pel que fa als contagis en un sol dia, se n'han comptabilitat 693.000, xifra que representa un ascens respecte a dies anteriors, però en cap cas arriba al rècord de contagis en 24 hores que es va batre aquest 20 de desembre, amb 841.000 casos.

Per continents, Amèrica ha notificat a l'OMS 6.300 morts en el darrer dia del 2020, aquest dijous, i acumula ja 858.000 morts. Europa n'ha registrat 5.900 i suma ja 582.000 morts durant la crisi sanitària.

Dels nous positius detectats en les darreres hores al món, 24.000 són a l'Àfrica, el continent on la corba de contagis mostra un augment més pronunciat, segons l'OMS

 

Xifres globals i totals

Des de l'inici de la pandèmia, la Covid ja ha causat la mort d'1,8 milions de persones al món i el contagi de gairebé 82 milions, segons l'OMS. Els càlculs independents de la Universitat Johns Hopkins apunten que el nombre superaria ja els 84 milions de casos.

L'OMS ha informat que a tot el món 59 milions de persones han aconseguit recuperar-se de la malaltia, i que dels 22 milions de malalts que estan actius en aquests moments, un 0,5 per cent, 106.000 persones, es troben en estat greu o crític.

 

 

Més de 20 milions de casos als EUA

Els Estats Units acumulen les pitjors xifres i gairebé un quart de tots els casos mundials. Divendres, l'últim dia del 2020, es van superar els 20,1 milions de casos i ja s'han registrat 347.542 morts per Covid-19 en tota la crisi. Els últims dies la tendència als Estats Units és superar els 200.000 nou contagis i els 3.000 morts diàriament.

La gravetat del rebrot al país queda palesa amb la xifra dels 20 milions de casos, que significa que en només dos mesos el nombre de contagis s'ha duplicat. A més, els Estats Units han tancat l'any amb un màxim històric d'hospitalitzacions. Unes 125.000 persones estan ingressades per Covid actualment al país.
 

Hospital de campanya a l'estat de Sao Paulo, Brasil (REUTERS/Amanda Perobelli)


Brasil, un dels tres països més tocats

El primer dia del 2021, el Brasil ha registrat 24.605 nous casos de coronavirus i 462 morts més, segons el Ministeri de Salut. És un dels tres països del món més afectats per la pandèmia, amb 7,7 milions de casos i 195.000 morts. De fet, és el segon del món pel que fa a morts i el tercer en nombre de casos.

La situació no ha impedit que el president Jair Bolsonaro hagi generat una aglomeració de gent en una platja del litoral de Sao Paulo, gest que ha provocat una onada de rebuig a les xarxes i entre les autoritats locals.
 

Mascaretes generalitzades a l'estació de trens de Bombai, a l'Índia (REUTERS/Francis Mascarenhas)


Toc de queda a l'Índia

L'Índia està també entre els tres països més afectats al món en nombres absoluts, però s'ha de tenir en compte que la seva població supera els 1.350 milions de persones. En tot cas, és el segon país en nombre de contagis, més de 10,2 milions, i el tercer pel que fa a morts, 148.738, 299 en les darreres 24 hores.

Des de fa dos dies, Nova Delhi ha imposat el toc de queda nocturn, després que s'hagin confirmat els primers casos de la soca britànica del coronavirus a la capital índia. Aquest dissabte, el govern ha recomanat l'ús de dues vacunes, la desenvolupada per AstraZeneca i la Universitat d'Oxford i una de nacional.


El Regne Unit supera els 57.000 contagis diaris

El govern britànic ha informat d'un nou màxim de contagis aquest dissabte, concretament 57.725 en un sol dia. És la cinquena jornada consecutiva que el país registra més de 50.000 casos diaris. Des de l'inici de la crisi, el Regne Unit acumula més de 2,5 milions de positius per coronavirus i el nombre de morts és de 74.125.

El Col·legi de Metges del Regne Unit preveu un gran impacte de casos després de Nadal i per la nova variant del coronavirus, detectada originalment al país.

Trasllat d'un pacient al Royal London Hospital en mig d'un repunt del brot de la Covid (REUTERS/Hannah McKay)


Alemanya, 336 morts en 24 hores

L'Institut Robert Koch de virologia, el de referència en aquesta crisi a Alemanya, ha comptabilitzat 12.690 nous contagis i 336 morts en les últimes 24 hores. Admet, però, que les xifres poden pujar els pròxims dies perquè durant els dies festius s'han fet menys tests i no totes les oficines han reportat dades.

Des de mitjans desembre Alemanya aplica un nou confinament dur que podria allargar-se fins al febrer. Durant tota la pandèmia, s'han confirmat més d'1,7 milions de contagis i 33.960 morts relacionades amb el coronavirus. S'estima que més d'1,3 milions de persones haurien superat la malaltia a Alemanya.

A Alemanya creixen les crítiques per la lentitud de l'estratègia de vacunació per la manca de dosis a la Unió Europea.
 

Cues per vacunar-se en un centre de Berlín, a Alemanya (REUTERS/Christian Mang)

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Estats UnitsAlemanyaRegne Unit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut