Berlin

Rècord de morts a Alemanya per Covid el dia que tornen a un confinament dur

Alemanya inicia un confinament dur, amb escoles i comerços no essencials tancats i reunions familiars de només cinc persones

Yasmin Córdoba SchwanebergActualitzat

Alemanya registra les pitjors dades des de l'inici de la pandèmia, amb un nou màxim de víctimes mortals amb Covid o per Covid, 952 en les últimes 24 hores. Això suposa 354 més que en l'anterior marca diària, divendres passat, quan van entrar en vigor les noves restriccions a tot el país.

L'Institut Robert Koch, el centre virològic de referència a Alemanya, ha comptabilitzat 27.728 nous contagis en un dia. En aquest cas, la xifra és menor que l'enregistrada divendres passat. Les últimes xifres no inclouen, però, les de l'estat de Saxònia, cosa que podria afectar els índexs generals.

 

Rècord de morts per Covid o amb Covid a Alemanya des de l'inici de la pandèmia (REUTERS/Hannibal Hanschke/Pool)

En tot cas, en el conjunt del país la incidència acumulada dels darrers 7 dies és de 179,8 casos per cada 100.000 habitants, lluny dels 50 contagis per cada 100.000 habitants que el govern s'havia marcat com a objectiu.

El total de positius al país des de l'inici de la pandèmia a Alemanya, a finals de gener, és de 23.427 morts i 1.379.238 contagis.

 

 

Màxim cinc persones de dues famílies

Precisament aquest dimecres, Alemanya torna a entrar en confinament dur, tal com es va acordar diumenge entre el govern de Berlín i els dels 16 estats federats. Les mesures s'aplicaran com a mínim fins al 10 de gener i inclouen: tancament de comerços no essencials i escoles. Des del novembre ja està tancat el sector de l'oci, l'esport, la cultura i la gastronomia. El nombre d'assistents a les misses també està restringit. El 5 de gener hi haurà una reunió excepcional per confirmar la continuïtat de les mesures.

Pel que fa a les reunions privades, només es permeten cinc persones de dos domicilis, sense incloure els menors de 14 anys. Els dies de Nadal s'amplia el límit a 4 persones més d'altres llars. No està restringit sortir de casa.

 

Escoles i comerços no essencials estan tancats a Alemanya, almenys fins al 10 de gener (Hannibal Hanschke / Reuters)

 

Recuperació econòmica més lenta

L'Institut Alemany d'Investigació Econòmica IFO ja ha anunciat que la previsió de creixement del producte interior brut per a l'any 2021 s'ha reduït del 5,1% al 4,2% pels confinaments interns i externs. També els principals sindicats alemanys han advertit de la greu destrucció de llocs de treball que derivarà de les mesures actuals.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Alemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut