Rècord de contagis de Covid en un sol dia a Alemanya des de l'inici de la pandèmia
L'Institut Robert Koch ja parla de quarta onada a Alemanya (Reuters/Wolfgang Rattay)

"Epidèmia dels no vacunats" a Alemanya: rècord de contagis de Covid en un sol dia

L'Institut Robert Koch ha notificat 33.949 nous contagis de Covid-19 en vint-i-quatre hores i ja parla de quarta onada

Juli Rodés AlmerActualitzat

Xifra rècord de contagis en un sol dia a Alemanya des de l'inici de la pandèmia. S'ha registrat aquest dimecres, en què l'Institut Robert Kock (RKI), l'agència federal que fa el seguiment diari del coronavirus, ha notificat 33.949 nous contagis en vint-i-quatre hores.

Fins ara, a Alemanya, el nombre més alt de contagis s'havia registrat el 18 de desembre de l'any passat, durant la segona onada; van ser 172 menys, 33.777 casos.

Aquest any, ja en la tercera onada pandèmica viscuda per Alemanya, el nombre màxim de contagis registrat va ser inferior, de 29.518 casos.

Una dada indicativa de la tendència de la pandèmia, la incidència acumulada en set dies per cada 100.000 habitants, fa dies que creix: fa una setmana era de 130,2 casos, i ara és de 154,5.

L'Institut Robert Koch alerta que cal vacunar més població a Alemanya(Pixabay/Gerd Altmann)

També és indicatiu que la pressió hospitalària, més tardana que els contagis, ja comença a reflectir aquest augment de casos.

Així, si a principis d'octubre hi havia 1,65 pacients Covid ingressats per cada 100.000 habitants, un mes després són 3,62. D'aquests, 2.226 persones són pacients crítics a les UCI.


Dos de cada tres alemanys, amb pauta completa

Fins aquest dimecres, a Alemanya, el percentatge de persones vacunades amb la pauta completa és del 66,8%. Dues de cada tres persones estan vacunades, per tant, un percentatge inferior al d'altres països.

Lothar Wieler, president del Robert Koch Institut (Reuters/Odd Andersen)

A Catalunya, segons les dades facilitades aquest dimecres pel Departament de Salut, ha rebut la pauta completa el 74,3% de la població, gairebé tres de cada quatre habitants.


"Pandèmia massiva" de no vacunats

Lother Wieler, president de l'RKI, ja parla de quarta onada a Alemanya i ha atribuït aquest creixement dels contagis a una taxa de vacunació insuficient per contenir la pandèmia.

Jens Spahn, ministre de Salut en funcions (Reuters/Markus Schreiber)

El ministre de Sanitat en funcions, Jens Spahn, per la seva banda, parla de la "pandèmia dels no vacunats", que diu que és "massiva", mentre la cancellera en funcions, Angela Merkel, ha demanar restriccions per a les persones no vacunades.

I el seu cap de gabinet, Helge Braun, ha instat els estats federats a accelerar l'administració de la tercera dosi -de reforç- a les persones de més de 60 anys; segons l'RKI només l'han rebuda el 6,7%.

ARXIVAT A:
AlemanyaCoronavirus Covid-19Vacunes
Anar al contingut