Rajoy, sobre la comissió d'investigació de l'operació Catalunya: "Ho tenen molt cru"

L'expresident espanyol opina sobre les comissions d'investigació al Congrés després que noves revelacions apunten que estava al cas de la guerra bruta contra el procés independentista

RedaccióActualitzat

"Ho tenen molt cru", ha dit Mariano Rajoy. Es referia a les tres comissions d'investigació pactades entre el PSOE i els independentistes al Congrés "per veure si treuen res i acudir després als tribunals". Entre elles, la de l'operació Catalunya.

L'expresident espanyol ho ha dit en unes jornades jurídiques a Boadilla del Monte, a Madrid, sobre la llei d'amnistia. Rajoy ha trencat el silenci la mateixa setmana que noves revelacions apunten que estava perfectament al cas de l'operació, donava instruccions en la guerra bruta contra el procés i rebia informes periòdics del seu ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

Segons Rajoy, un dels objectius de l'amnistia és "condemnar els qui vam defensar la Constitució, la llei, i la democràcia: jutges, fiscals, forces i cossos de seguretat de l'Estat i el govern d'Espanya, que va aturar el cop amb l'article 155 de la Constitució". La via per fer-ho, ha argumentat, és la creació d'aquestes tres comissions, que ha avançat que no aniran enlloc.

El pots sentir aquí:

 

Mariano Rajoy també ha argumentat que l'altre objectiu de l'amnistia és "garantir la impunitat dels qui van violar la Constitució i les lleis, van atemptar contra la democràcia, van ser condemnats pels tribunals i, en algun cas, es van fugar".

El líder del PP ha carregat contra la llei en la línia dels discursos del partit. Diu que és un "frau per als electors socialistes", que "liquida el principi d'igualtat entre espanyols", que va "en contra de la divisió de poders i la independència de la justícia" i que pot marcar un precedent. "Suposa una esmena a la totalitat de la nostra Constitució i a la nostra democràcia i és moralment inacceptable", ha conclòs.

Després, ha apel·lat a societat civil, mitjans de comunicació i partits polítics a "anar a la major" i aturar l'amnistia.

La llei es podria debatre i votar el 30 de gener al Congrés.

 

ARXIVAT A:
Mariano Rajoy
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut