Quatre detinguts per una violació en grup d'una menor a Manresa
Carrer del centre de Manresa on van tenir lloc els fets (ACN)

Quatre detinguts per una violació en grup a una menor a Manresa

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre joves a Manresa per una agressió sexual en grup a una noia de 17 anys. Tots quatre són majors d'edat, d'entre 18 i 25 anys.

Segons ha avançat "El País", els fets s'han produït aquesta matinada. La violació hauria passat en un pis ocupat del centre històric de la ciutat. La víctima ha formalitzat la denúncia aquest matí a comissaria després de ser atesa a l'hospital. 

La policia investiga les circumstàncies en què s'han produït els fets així com el grau d'implicació de cadascun dels detinguts.

La víctima ha prestat declaració durant el matí. Pel que fa als detinguts, que són a la mateixa comissaria de Manresa, és probable que no passin a disposició judicial fins aquest dilluns.

Justament divendres, va quedar suspès fins al setembre el judici d'una violació en grup també a la capital del Bages. El cas es remunta al 2016, durant una festa en una fàbrica abandonada. La víctima tenia 14 anys llavors i presumptament va ser violada en grup i de manera continuada.

 

El Comitè de Vaga Feminista de Manresa ha convocat una concentració de protesta per aquest dimarts a les vuit del vespre a la plaça Sant Domènec de la capital del Bages. Compta també amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i del Consell Municipal de la Dona. 

 

Una violació cada 5 hores i mitja

Segons les estadístiques, es denuncia una violació cada 5 hores i mitja. Ho ha assegurat la psicòloga especialitzada en violència masclista Alba Alfageme a Catalunya Informació. Alfageme destaca que en els últims temps sabem més casos d'aquestes característiques perquè surt a la llum una realitat de violència contra les dones que fins ara amagava la societat.

"Tan sols s'està començant a veure la punta d'un iceberg que ha estat molt invisibilitzat d'unes violències que hem patit històricament i que ara ha començat a aflorar perquè les dones ara se senten acompanyades i han començat a veure, també, que la societat les escolta, cosa que no ha passat fins ara."

També mostra preocupació perquè hi ha un patró de masculinitat violenta, que es detecta en gent molt jove.

Escolta l'entrevista:

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualMenors
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut