Barcelona

El jutge accepta una prova d'ADN i ajorna el judici de la violació en grup de Manresa

Queda en l'aire fins al setembre si la Fiscalia mantindrà l'acusació per abús o l'elevarà a agressió sexual

Actualitzat

Després de sentir els últims testimonis, dos d'ells sorpresa, el jutge ha suspès fins al setembre el judici de la violació en grup de Manresa. El tribunal ha acceptat les proves d'ADN a la roba de la víctima i el pèrit que hauria de declarar sobre aquestes proves està de vacances. Això fa que fins a la represa i conclusió del judici no es pugui saber si la Fiscalia manté l'acusació d'abús o l'eleva a agressió sexual.

 

Alguns dels acusats sortint del Palau de Justícia de Barcelona

 

El tribunal de l'Audiència de Barcelona ha fixat la data del 16 de setembre, després del període de vacances, per reprendre el judici perquè ha acceptat unes noves proves d'ADN sobre la roba de la víctima. El pèrit que hauria de fer la prova testimonial a la vista no se l'ha pogut localitzar perquè està de vacances.

La previsió era que, després de les declaracions previstes per a aquest divendres, la Fiscalia presentés el seu informe final i els advocats les conclusions abans de quedar vist per a sentència el judici.
 

 

Dos testimonis sorpresa

A més de les declaracions previstes per a aquest divendres, s'han presentat dos testimonis sorpresa. Dos amics dels acusats que també van estar a la festa han dit que no van veure res estrany que fes pensar que hi hagués hagut una violació i que la víctima i l'amiga que l'acompanyava estaven bé.

En el judici ha declarat la mare de la víctima, menor d'edat, que ha dit que va ser la seva germana qui la va avisar dels fets. La tieta li va dir que la nena havia mantingut relacions i que li calia la pastilla de l'endemà. Després, la va alertar que podria haver patit una violació.

La tieta de la menor ha dit que la noia ho va denunciar perquè els acusats la seguien pel carrer i l'amenaçaven. També ha declarat que la seva neboda li va dir l'endemà que no recordava tota la seqüència dels fets, però que es va trobar que no portava la roba interior. Ha afegit que la menor sí que tenia visions puntuals de quan els nois, presumptament, la van violar.

 

 


Fàbrica abandonada de Manresa on es va produïr la presumpta violació
 

 

Abans han declarat dos joves que van ser a la festa. Un d'ells, exparella de la víctima, diu que va rebre amenaces de mort per part dels acusats i que tenia por. L'altre testimoni, amiga dels processats, és una noia major d'edat que ha negat haver vist agressions o amenaces. Sí que va sentir, però, com una amiga de la víctima avisava que l'estaven violant.
 

 

Els Mossos van trobar una arma

També han declarat els Mossos d'Esquadra que van investigar el cas. Un d'ells ha explicat que van trobar a casa d'un dels acusats la pistola amb què la víctima hauria dit que l'havien intimidat. Una arma que van comprovar que era de fogueig.

Els agents han explicat que, quan la noia els va dir que havia estat forçada, van canviar la investigació d'abús a agressió sexual.

Els fets van passar fa tres anys, el 26 d'octubre del 2016, durant una festa en una fàbrica abandonada de Manresa, quan la víctima tenia 14 anys i presumptament va ser violada en grup i de forma continuada.
 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut